[#1] Obrazy ale czy na Amigę ?
Witam wszystkich.
Jestem tu nowy ale Amisie mam już bardzo długo. Mimo wszystko pojawił się problem. Ściągnąłem z neta Workbench 2.1 spakowany zip_em po rozpakowaniu pojawia się problem format adf (obraz dyskietki) obraz jest zbyt duży bym mógł go wgrać na dyskietkę 720kb, plik spakowałem do formatu lha w windowsie i tak przegrałem na HD Amigi ale DiskMaster 2.0 nie daje rady rozpakować tego lha. Jak można użyć tych obrazów gier i programów na Amidze czy to tylko programy emulatorów na PC ?.
Pozdrawiam.
:S

[#2] Re: Obrazy ale czy na Amigê ?

@Daroox, post #1

Najpierw czytać później pytać :D
[#3] Re: Obrazy ale czy na Amigê ?

@mailman, post #2

Wielkie dzięki Pozdrawiam.
[#4] Re: Obrazy ale czy na Amigę ?

@Daroox, post #1

Popakuj kazdą dyskietke (ADF) zipem, przegraj na Amigę i programem TranADF rozpakujesz kazdą z nich "w locie" na dyskietke amigową

Ostatnia modyfikacja: 05.03.06 20:50
[#5] Re: Obrazy ale czy na Amigê ?

@Norbert, post #4

Jeśli obraz dyskietki po spakowaniu zipem jest nadal za duży a tak się czasem zdarza to podziel go na pc Total Commander-em na 710kb i polącz komendą Join na amidze.

[#6] Re: Obrazy ale czy na Amigę ?

@Daroox, post #1

plik spakowałem do formatu lha w windowsie i tak przegrałem na HD Amigi ale DiskMaster 2.0 nie daje rady rozpakować tego lha.

Co do samego LHA, to moze byc kilka problemow:
1. Na Ami masz stara i najbardziej popularna wersje v1.50
2. Pecetowy LHA to LZH. Nie rozpakuje go amigowy LHA v1.50. Potrzebna jest wersja v2.x
3. Podobnie v1.50 nie rozpakuje archiwum spakowanego za pomoca v2.x (wyskoczy blad crc lub cos podobnego).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem