[#1] kick the blizkick
Hej.Wszscy zachwalaja BK wic pomyslalem ze bede miał i ja. Nic bardziej mylnego. Zabierałem sie już ze 3 razy do instalacji i NIC z tego nie wyszło. Chocbym robił rożne wersje z argumentami, czy zmieniał pozycje/kolejnosc w s-s - w efekcie pierwszy reset jakośc przejdzie (zmapowanie romu i łatki) i podczas drugiego przejścia przez bk mam ciagły reset kompa.

Mam fate, os3.9, bbI i bbII, BPPCz060, BPPCFix (działa u mnie) i nadszarpniete nerwy.

Chciałbym miec zainstalowany BK i tylko jeden reset (na poczatku).

Tak oto wyglada moja s-s (mam tylko jeden reset (z setpatcha):
; MASTEr STARTUP-SEQENCE
C:ATA3.driver QUIET
C:BPPCFix install >NIL:
C:SetPatch QUIET
C:SetCache HDD0 Lines=10 ReadAhead=8192 >NIL:
C:StackAttack MIN=5000 ADD=200 >NIL:
C:MountENV >NIL:
C:MCPRamlibPatch >NIL:
C:PatchControl >NIL:
C:MCP >NIL:
C:Version >NIL:
FailAt 21
[...]

Poradźcie coś.

[#2] Re: kick the blizkick

@11MASTEr, post #1

Czy SetPatch nie powinien byc z komendą: skipromupdates scsi.device?

[#3] Re: kick the blizkick

@11MASTEr, post #1

Pobaw się applypatchem z blizzkicka bo wydaj mi się ze z duzo chcesz komend podac bzzz tego
[#4] Re: kick the blizkick

@Prince, post #2

Najpierw dzieliłem plik Amiga os rom update na poszczegulne patche, nastepnie ladowalem je tak jak w instrukcji bk. Oczywiscie potem usuwalem plik amiga os update by setpatch nie robil dodatkowego resetu. Wiec komends: skipromupdates scsi.device wydaje mi sie niepotrzebna - choć sprawdze i to :)

[#5] Re: kick the blizkick

@Fazior, post #3

Bawilem sie, bawilem tym ustrjostwem - i nic.

[#6] Re: kick the blizkick

@11MASTEr, post #1

11MASTEr napisał(a):

> Tak oto wyglada moja s-s (mam tylko jeden reset (z setpatcha):

> ; MASTEr STARTUP-SEQENCE
> C:ATA3.driver QUIET

Ja mam po BlizKick

> C:BPPCFix install >NIL:

Sam BlizKick nic nie zrobi musisz mu parametry zapodać jak pisałem tutaj na PPA już kilka razy poszukaj, nawet wszystko jest w guide opisane i są przykłady.

> C:SetPatch QUIET

SetPatch NOROMUPDATE quiet

> C:SetCache HDD0 Lines=10 ReadAhead=8192 >NIL:

Tego nie używam chyba dla FFS tak?

> C:StackAttack MIN=5000 ADD=200 >NIL:

StackAttack ma już dawno auto add stack i nie wymaga >nil:

> C:MountENV >NIL:

MuuntENV ma błędy. Ja używan ENV-Handler

> C:MCPRamlibPatch >NIL:

Ja mam odpowiednik dla BlizKick i zastanawiam się czy z nowym Ram-Handler w AmigaOS 3.9 łatanie jest jeszcze potrzebne?

> C:PatchControl >NIL:

PatchControl nie wymaga >nil:

> C:MCP >NIL:

MCP też nie wymaga >nil:

> C:Version >NIL:
> FailAt 21
> [...]

> Poradźcie coś.

Na początek sprawdź samo BlizKick z ROM bez modules, jak załaduje ROM to możesz dalej odpalać z modules, jak nie to sprawdź inne wersje BlizKick.

[#7] Re: kick the blizkick

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #6

> C:BPPCFix install >NIL:

PS. Aha to sobie wyłącz w startup-sequence ";", bo dla BlizKick jest odpowiednik wyłączenia PowerUP-a w BPPC.

[#8] Re: kick the blizkick

@11MASTEr, post #1

Sytuacja opanowana - wreszcie!

[#9] Re: kick the blizkick

@11MASTEr, post #8

11MASTEr napisał(a):

> Sytuacja opanowana - wreszcie!

No to git :)

[#10] Re: kick the blizkick

@11MASTEr, post #8

Choć zastanawiające jest że jeśli wpakuję jako moduł pewne elementy wyciągniete z amigaos rom update to wtedy system sczytuje, jeśłi ich nie ma to wszystko jest ok ??!!
troszkę to dziwne

[#11] Re: kick the blizkick

@11MASTEr, post #10

11MASTEr napisał(a):

> Choć zastanawiające jest że jeśli wpakuję jako moduł pewne
> elementy wyciągniete z amigaos rom update to wtedy system
> sczytuje,

A jak system się s(w)czytuje to jest BAD?

> jeśłi ich nie ma to wszystko jest ok ??!!
> troszkę to dziwne

Jest OK, ale nie masz tego co jest w ROM Upadte.
Ja nie używam scsi.device i bootmenu z AOS 3.9.

[#12] Re: kick the blizkick

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #11

Oprocz bootmenu i nowszego scsi.device w amigaos rom update znajduje sie jeszcze kilka innych rzeczy, i wlaśnie działanie systemu bez nich mnie dziwi.

[#13] Re: kick the blizkick

@11MASTEr, post #12

AmigaOS Rom Update - jak sama nazwa wskazuje - jest zbiorem poprawek do oryginalnego kickstartu (zawartego w 2 kostkach na płycie głownej, generalnie)... nie zastępuje kicka ale go ulepsza/poprawia... jeżeli nie wykorzystasz któregoś z modułkow RomUpdate to i tak system - generalnie - powinien ruszyć (bo działa przecież w oparciu o sprzętowey kickstart) choć z funkcjonalnością mogą być problemy (np. brak obsługi dysków >4GB)...

[#14] Re: kick the blizkick

@Dopuser, post #13

Ja to wszystko rozumiem, ale sek w tym ze nie wiem czy np. plik filesystem.resource który jest w amigaos RU, a którego nie wpakowałem do BK kiedyś nie bedzie potrzebny.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem