[#1] IBrowse SPEEDUP!
Nie będę się rozpisywał bo wszystko widać. Jedyny problem to taki, że obecnie dostępna wersja IBrowse ciasteczka zapisuje do katalogu /Cache i po resecie lipa. Jak ktoś ma trochę pojęcia to może napisać sobie skrypt, który po starcie będzie przegrywać plik Cookies z Progdir:Cache do RAM:T i po wyłączeniu to samo tylko odwrotnie, jeszcze można dodać zapytanie jak w IBrowse czy ma nadpisać plik.

[#2] Re: IBrowse SPEEDUP!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #1

Łącza to nie przyspieszy, a pamięć bardzo szybko się skurczy.

[#3] Re: IBrowse SPEEDUP!

@Prince, post #2

Prince napisał(a):

> Łącza to nie przyspieszy,

Nie, ale będzie zwolnienie odwołan
do dysku, na SCSI mniej odczuwalne.

> a pamięć bardzo szybko się skurczy.

W jaki sposób ma się pamięć skurczyć?

[#4] Re: IBrowse SPEEDUP!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #1

Jaka lipa po resecie? Ciasteczka są zapisywane tam gdzie jest zapisywany bufor dyskowy. Jeśli trzymasz go w ramie to może dlatego masz problem.

[#5] Re: IBrowse SPEEDUP!

@grxmrx, post #4

Wydaje mi sie ze IBrowsa mozna zmodyfikowac poprzez zmiane jego wew. skryptow obslugojacych wszystkie pliki. Dobrze by bylo gdyby dalo sie zmieniac wew. architekture i probowac go mocniej podkrecac. Tylko czy autorzy IB sie zgodza ?
[#6] Re: IBrowse SPEEDUP!

@grxmrx, post #4

grxmrx napisał(a):

> Jaka lipa po resecie? Ciasteczka są zapisywane tam gdzie jest
> zapisywany bufor dyskowy.

Przecież napisałem "że obecnie dostępna wersja IBrowse ciasteczka zapisuje do katalogu /Cache".

> Jeśli trzymasz go w ramie to może dlatego masz problem.

Nie mam problemu bo u mnie po starcie przenoszone jest cookies z IBrowse/Cache do RAM:T/. Po wyłączeniu IBrowse zapisuje cookies spowrotem z RAM:T/ do IBrowse/Cache.

Mi nie chodzi o ciasteczka tylko o błąd Cache dyskowe, które po całkowitym wyłączeniu w IBrowse jest zapisywane, a następnie kasowane.

[#7] Re: IBrowse SPEEDUP!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

wszystko się kurczy od zimna więc mnie też to dziwi :D
[#8] Re: IBrowse SPEEDUP!

@Radek, post #7

Nie kurczy, tylko skupia. Poniewaz to co skupione, posiada "wiekszą ciepłotr potencjalną". Pozatym fizyka nie dziala zabardzo, jesli chodzi o np. WOŚP :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem