[#1] Pytanie o CDTV
Witam wszystkich !!!
Od niedawna jestem użytkownikiem amisi CDTV !!!
W związku z planowana modernizacją sprzetu mam kilka pytań :
- czy mozna wymienic kikstart 1.3 ( ten od amigi 500 ) na kikstart 2.0 z amigi 500 plus ( poprzez zwykłą wymianę kośći ).
- czy można wymienic chip graficzny z OCS na ECS ( z tej samej Amigi 500 plus ) i czy konieczne są w zwiąku z tym inne modyfikacje?
- czy po wymianie romu z 1.3 na 2.0 od A500+ napęd Cd będzi wykrywany ?
Za odpowiedzi z góry dziękuje !!!

[#2] Re: Pytanie o CDTV

@smarcin, post #1

- czy mozna wymienic kikstart 1.3 ( ten od amigi 500 ) na kikstart 2.0 z amigi 500 plus ( poprzez zwykłą wymianć kośći ).

Powinno zadzialac. Sprobowac zawsze mozna. W przypadku jakis problemow i tak nic zlego nie powinno sie stac.
Ale czy nie lepiej zainstaloeac KS3.0 lub 3.1?

- czy można wymienic chip graficzny z OCS na ECS ( z tej samej Amigi 500 plus ) i czy konieczne są w zwiąku z tym inne modyfikacje?

Z tego co wiem kiedys pewna firma oferowala uklad ktory pozwalal na taka wymiane.
Jednak czy wystarczy tylko wymienic sama kosc to nie wiem.

- czy po wymianie romu z 1.3 na 2.0 od A500+ napćd Cd bćdzi wykrywany ?

Beda problemy. Wiecej na ten temat mozna poczytac tutaj:

[url] http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=25367&t=25356&ostatnie=1
[#3] Re: Pytanie o CDTV

@Phibrizzo, post #2

Wielkie dzięki za informacje !!!
Właśnie dowiedziałem się że kolega ma niepotrzebną A 500 +.
Musze wiec spróbować z wymiana tych kosci ( kikstart 1.3 na 2.0 ).

[#4] Re: Pytanie o CDTV

@smarcin, post #1

Witam ponownine !!!
A co z procesorem 68010 ?
Podstawka jest taka sama , wiec wystarczy wyjąć stary i zamontować nowy. A co z kompatybilnością i predkością ?

[#5] Re: Pytanie o CDTV

@smarcin, post #4

Wystarczy, wystarczy....tylko po co skoro i tak na cdtv wszystko pojedzie dla 68000? Duzo info na te tematy - rasowania cdtv - bylo w Magazyn Amiga
[#6] Re: Pytanie o CDTV

@smarcin, post #1

można nawet 3.1
ja takowy posiadam i działa w a 500 2000 i cdtv
[#7] Re: Pytanie o CDTV

@smarcin, post #1

Hehe, w zwiazku z tym ze niedawno mialem kontakt wlasnie z CDTV i znajac moje podejscie do A500, to musze stwierdzic ze CDTV to fajne ustrojstwo i profesjonalnie prezentuje sie nawet dzisiaj - ot co, fajny odtwarzac plyt CD plus A500 :P (ktorej wcale nie trzeba uzywac) :P
[#8] Skoro masz A500+

@smarcin, post #1

to lepiej zainwestuj w nią, a nie w CDTV. Więcej było do niej akcesoriów i łatwiej je znaleść tu i tam. Jedyna zaleta ACDTV - wbudowany cedek - to obecnie marna karta przetargowa. Marna nawet jeśli chodzi o jakość odtwarzania audiocd.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem