[#1] Druga stacja dyskietek
Witam
Po moich ostatnich kłopotach ze stacją dyskietek mam teraz dwie sprawne stacje: jedną pracującą (podlączoną) przerobioną za st. pc
i drugą amigową ktorą nie wiem jak podłączyć?
Ktoś może mi pomóc ?
Amiga jest w obudowie E-Box.

[#2] Re: Druga stacja dyskietek

@Nowyizielony, post #1

Jeśli to jest stacja zewnętrzna (ze złączem 23 pinowym), to ją podłącz do gniazda z tyłu - Amiga ją sama rozpozna i będziesz miał w systemie urządzenie DFx (x=1 do 3, zależnie od konfiguracji stacji).
Jeśli wewnętrzna (złącze na taśmę i zasilanie osobno), to musisz wykonać prosty układ i przelotkę do ww gniazda.

Ostatnia modyfikacja: 08.03.06 14:55
[#3] Re: Druga stacja dyskietek

@wali7, post #2

Gdfzie znajdę schemat tego ukladu bo stacja jest wewnętrzna.?

[#4] Re: Druga stacja dyskietek

@Nowyizielony, post #1

Ktoś mi powie gdzie znaleźć ten schemat , czy każdy tylko slyszał ?
Słabo znam angielski :)

[#5] Re: Druga stacja dyskietek

@Nowyizielony, post #4

Nowyizielony napisał(a): > Ktoś mi powie gdzie znaleźć ten schemat , czy każdy tylko > slyszał ? > Słabo znam angielski :) > > Aminet/hard/hack/FDDx2toint pozdrawiam :)

[#6] Re: Druga stacja dyskietek

@Nowyizielony, post #4

Pod tym linkiem znajdziesz opis po polsku
http://www.mguc.republika.pl/
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem