kategoria: Sprzęt
[#1] Sampler - StereoMaster
Chciałem sobie kupić taki sampler i zastanawiam się czy warto. Czy ktoś ma/miał i mógłby poradzić/odradzić
jego kupno? Chodzi mi o jakość na tle innych wciąż dostępnych i tak dalej. Wiem że uae jest lepsze
ale nie o to chodzi. Chcę po prostu kupić sampler do różnych rzeczy, może Animana spróbować uruchomić.

Gdyby ktoś miał inne pomysły, a może też jakiś sampler na sprzedaż to dajcie znać.
[#2] Re: Sampler - StereoMaster

@Radek_Cz, post #1

Ja mam taki
http://www.bboah.com/index.php?action=artikel&cat=73&id=3416&artlang=en
Ale od lat z niego nie korzystałem. Służył mi głównie do samplowania dzwięków z kasety magnetofonowej i z tego co pamiętam, to nie narzekałempomysł
I poleciłbym go bardziej, jak tego, do którego podlinkowałeśOK
[#3] Re: Sampler - StereoMaster

@parallax, post #2

O, merytoryczny post Parallaxa ok, racja OK

A tak serio, to też posiadam w/w sampler Elsatu, naprawdę się sprawdza, no i jest w miarę dostępny - na Allegro można dostać za kilkadziesiąt PLN. Jednak moim marzeniem zawsze było dorwać GVP DSS8+, który wśród 8-bitowych samplerów zapewniał najlepszą jakość (ponoć).
[#4] Re: Sampler - StereoMaster

@parallax, post #2

Też miałem takiego
Jeden z najlepszych obok DSS GVP
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem