kategoria: A1200
[#1] czesc mam problem z zasilaniem do a1200
Czesc chlopaki i dziewczyny czy ktos z was ma jakis pomysl zeby zastapic originalny kablel od zasilania od A1200? Kable 2mm wginaja sie mi, jezeli ktos ma jakis pomysl to prosze dac mi znac. dziekuje
bo bym chcial podlaczyc zasilacz atx do mojej ulubionej Amigi.Dzieki

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2013 02:30:05 przez powerzx

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2013 02:32:09 przez powerzx
[#2] Re: czesc mam problem z zasilaniem do a1200

@powerzx, post #1

dubel i am sorry

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2013 02:30:33 przez powerzx
[#3] Re: czesc mam problem z zasilaniem do a1200

@powerzx, post #2

Wybacz, ale piszesz bardzo niezrozumiale. Chcesz podłączyć zasilacz ATX do Amigi 1200 z użyciem oryginalnego przewodu? Jeśli tak to proszę, schematy które Ci się przydadzą. Aby włączyć zasilacz ATX musisz wlutować włącznik na przewodzie zielonym i czarnym, co utrzyma zasilacz w stanie PS-ON.

Musisz połączyć:
Czarny z zasilacza ATX z czarnym z przewodu zasilającego amigi.
Czerwony z zasilacza ATX z czerwonym z przewodu zasilającego amigi.
Żółty z zasilacza ATX z brązowym(?) z przewodu zasilającego amigi.
Niebieski z zasilacza ATX z białym z przewodu zasilającego amigi.
Żółty z przewodu amigi izolujesz i zostawiasz z boku (shield).
[#4] Re: czesc mam problem z zasilaniem do a1200

@miomol, post #3

Odświeżę temat, podepnę się tu :)

Poszukuję wtyk z przewodem z zasilacza A500 który chcę zastosować do zasilania ProModule jako zewnętrzne zasilanie, dodatkowe. Całość podpięta jest do zasilacza ATX. Czy wtyk z osłonką jest gdzieś indziej stosowany?
[#5] Re: czesc mam problem z zasilaniem do a1200

@Romlen, post #4

Ja bym wziął wtyczkę DIN5(590) i odpowiednio wygiął piny, albo takie coś z tej strony.
[#6] Re: czesc mam problem z zasilaniem do a1200

@glon, post #5

Można zrobić też tak jak w infinitiv czyli płytkę i wlutować w nią piny, ale to z klejem i din5 "słuchawkowy" też jest spoko.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem