[#1] A1000
Nurtują mnie dwie kwestie dot. tej maszyny:

1) Dlaczego mam na wyjściu composite sygnał czarno-biały, podczas gdy zawsze słyszałem, że A1000 ma kolorowe wyjście CVBS a na płycie jest chip MC1377P (czyli modulator)? Czy mam wersję NTSC A1000, czy możliwa jest inna przyczyna?

2) Podobno A1000 ma zewnętrzne złącze expansion zgodne z tym z A500, tylko odwrotnie umiejscowione. Czy w związku z tym dałoby się tam podpiąć MegaRAM HD? I w jaki sposób - do góry nogami, czy tyłem na przód? Jak rozwiązać w takiej sytuacji start maszyny z HDD, w sytuacji, gdy kick ładowany jest z dyskietki?

Z góry dzięki za pomoc. :)
[#2] Re: A1000

@Daclaw, post #1

Złącze jest w obudowie z prawej strony. Na allegro jakiś czas temu ktoś oferował rozszerzenie pamićci do tego. Ale czy zadziała na tym jakiś kontroler HD to nie wiem.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem