[#1] digitalAlmanac3
sciagnalem sobie i odpalam i nic, snoopdosem widze ze bierze sobie biblioteke fasticons czy jakas tam i jakies obrazki i stoi. kiedys pamietam ze jakies programy mui nie odpalaly sie bo byla za mala rozdzialka screena albo ramki w mui za grubo ustawione, ale ja dzialam na 1280x960 i nie rozmumiem w czym problem tkwi.

zmienialem tez juz stos, jak i wylaczalem reqattack i visualprefs

narka
stebel
[#2] Re: digitalAlmanac3

@stebel, post #1

A instalowałeś ten patch co był dołączony do ISO??

[#3] Re: digitalAlmanac3

@11MASTEr, post #2

ta z nim tez nic
[#4] Re: digitalAlmanac3

@stebel, post #1

Też mam problem z tym programem, więc nie ma sensu zakładac nowego tematu.

Po uruchomieniu program pyta się o rozdzielczość ekranu, pokazuje się na moment logo programu na workbenchu i nic... :(
Dzieje się tak niezależnie czy uruchamiam demo, czy full wersję. Snoopdos na ten temat milczy.
Na Morphosie program działa.

Przypuszczam, że program wymaga jakiejś wersji biblioteki nie sprawdzając nawet czy takowa jest (stąd chyba milczenie snoopa).

Może ktoś miał podobny problem i wie o co może chodzić?

[#5] Re: digitalAlmanac3

@stebel, post #1

Pokazuje Ci się przynajmniej powitalny obrazek? czy nawet tego nie masz?

[#6] Re: digitalAlmanac3

@Prince, post #4

u mnie na Morphosie ruszył (ale jak piszesz na Mosie też nie miałeś problemów), ale wymagał kilku klas MUI i locali - no ale to właśnie wiedziałem ze Snoopa - jak u Ciebie Snoop nic nie pokazuje, to sam nie wiem :(
[#7] Re: digitalAlmanac3

@11MASTEr, post #5

a u mnie dla odmiany demo sie uruchamia z tym ze tylko wersja 68k bo ppc-warpos wiesza sie zaraz po logo
[#8] Re: digitalAlmanac3

@stebel, post #1

AmigaOS nie może mieć włączonej polskiej lokalizacji.

[#9] Re: digitalAlmanac3

@Prince, post #8

Pewien jesteś?
Bywały problemy gdy miałeś wybraną TYLKO polską lokalizację. Najlepiej wybrać polską jako pierwszą, jako drugą angielską, a trzecią niemiecką - żaden program nie powinien odmówić współpracy.
U mnie pod MOSem DA nie uruchamiał się bez locali, niestety na ISO były tylko niemieckie. Z nimi działał, w update (jest na Aminecie) są locale angielskie. Działają, także z wersją dla MOSa.
[#10] Re: digitalAlmanac3

@wali7, post #9

Wiesz Wali, możesz mieć rację. Ja miałem TYLKO polskie lokale ustawione. Po ZAMIANIE na angielski poszło.

Zrobiłem tak, jak mówisz: pl, a potem jeszcze ang. I zadziałało!

Jeden error mniej :)

Pozdro 4 all

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem