[#1] Amiga i PDF
W jaki sposób najprościej stworzyć plik PDF na Classicu/Pegasie/A1 zawierający tak teksty jak i obrazki ? Czy doczekaliśmy się jakiegoś edytora - gotowych już - PDFów ?

[#2] Re: Amiga i PDF

@Dopuser, post #1

PDF-a do edycji otworzyc można za pomocą PageStreama w wersji PRO.
Niestety nie wszystko jeszcze dobrze wczytuje, przede wszystkim ma
problemy, jeśli użyta jest czcionka zapisana w PDFie... Co do zapisu,
to teoretycznie też potrafi... ale nędzny to PDF na razie. Ktoś
proponował wydruk do postscriptu, a następnie ghostscriptem zamienić
to na PDF-a. Nie próbowałem na razie....

[#3] Re: Amiga i PDF

@Kaczus, post #2

tam zaraz tylko pagestream :) ghostscript daje rade, tex tez powinien, ogolnie to i tak katorga robienie tego na ami
[#4] Re: Amiga i PDF

@Valwit, post #3

Pytał o edycję, czyli jak zrozumiałem wczytanie pdf-a i jego
edycję....

[#5] Re: Amiga i PDF

@Kaczus, post #4

Gwoli ścisłości: zadałem dwa pytania... pierwsze dotyczy tworzenia pliku PDF kompletnie od zera, i drugie o edytor wcześniej stworzonych PDFów.

Spędziłem pół nocki na rozgryzaniu zagadnienia...

Jeśli chodzi o o tworzenie zupełnie nowych PDF z grafiką to nie taki diabeł straszny... da radę na kilka sposobów... kwestia który z nich jest najprostszy...

Jeśli chodzi o pytanie drugie to chyba tylko Pagestream 5 PRO może pozwolić na edycję i poprawianie PDF...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem