[#1] Amiga, stacja 5.25 i próba sił z dyskietkami C64
Cześć.
Pytanie: mam stację 5.25 do Amigi i od groma dyskietek z C64 które chciałbym sprawdzić.
Czy jest możliwość zamontowania jakiegoś systemu plików coby mi to umożliwił, ewentualnie czy jakiś emulator C64 obsługuje amigowe stacje 5.25 w tej materii?

Z góry dzięki za wszelkie sugestie ;)
Pozdrawiam
[#2] Re: Amiga, stacja 5.25 i próba sił z dyskietkami C64

@Tom Rain, post #1

[#3] Re: Amiga, stacja 5.25 i próba sił z dyskietkami C64

@Dorian3d, post #2

+ link

& trochę rozwiązań tutaj

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2013 12:28:25 przez dominiqr
[#4] Re: Amiga, stacja 5.25 i próba sił z dyskietkami C64

@dominiqr, post #3

Przy czym podkreślić należy, że te rozwiązania dotyczą oryginalnej stacji od C64, podłączonej do Amigi specjalnym kablem.

Nie wydaje mi się, aby był możliwy odczyt dyskietek w formacie C64 za pomocą typowych amigowych stacji 5,25" (czyli wytworzonych na bazie napędów podwójnej gęstości od PC).
[#5] Re: Amiga, stacja 5.25 i próba sił z dyskietkami C64

@Daclaw, post #4

Zawsze można użyć tego jeśli nie ma stacji 1541/1571 etc.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem