[#1] Kto zna różnicę między autotestem kickstartu 1.3 a 3.1?
Problem jest taki, że na kicku 1.3 Amiga (3000D) startuje a na 3.1 ekran mruga na żółto i zwis. Nie ma też możliwości wyboru boot-napędu. Problem powstał po włożeniu płyty do obudowy po jej czyszczeniu z jakichś nalotów. Wcześniej działała poprawnie. Wciskanie układów do podstawek nie pomaga.
Co ciekawe, pod 1.3 SysInfo wykrywa 1,7MB Chip zamiast 2,0MB. Z Fast jest dobrze - 15,5MB (0,5 na kick).
[wyróżniony] [#2] Re: Kto zna różnicę między autotestem kickstartu 1.3 a 3.1?

@Rafał A-3000, post #1

Różnica jest taka, że na 1.3 ruszy bez daughterboarda a na 3.1 nie - i wywali żółty ekran, zatem sprawdź, czy z daughterboardem masz wszystko OK.
[#3] Re: Kto zna różnicę między autotestem kickstartu 1.3 a 3.1?

@alt_, post #2

Rzeczywiście. 100-krotne podziękowanie!
Sam bym do tego na pewno nie doszedł. Nie zakładałem daughterboard bo jutro jadę na wymianę FPU. Szykowałem Amigę by tam się nie bawić z rozkręcaniem, a przy okazji wyczyściłem płytę. Chciałem sprawdzić jeszcze przed wymianą koprocesora a tu jakieś problemy wyskoczyły. Byłem już pewien, że namieszałem coś czyszcząc płytę. Założyłem daughterboard i śmiga.
Jeszcze raz:
BARDZO DZIĘKUJĘ!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem