[#1] Elbox Pckey a 1200
Pytanie mam czy ten sprzęcik obsługuje wcisniecie wiecej niz jednego klawisza?

Ostatnia modyfikacja: 15.03.06 12:16
[#2] Re: Elbox Pckey a 1200

@Fazior, post #1

Miałem A1200 w EBoxie z owym interfejsem klawiatury i wiem, że np. 2-óch jednocześnie wciśniętych kursorów (w Doomie) nie rozpoznawał (tak samo jak w przypadku mojej drugiej A1200 w Infinitivce). Tak samo było u znajomych, którzy mieli nowsze klawiatury, bo początkowo myślałem, że ta moja do EBoxa może jest "niezjadliwa"...
Mój jeden znajomy natomiast miał interfejs klawiatury z Giftu i ten na pewno umożliwiał interpretację 2 klawiszy (a na pewno kursorów, o których nie działaniu na interfejsach wówczas było szumnie np. w MA).
[#3] Re: Elbox Pckey a 1200

@Dave, post #2

w przypadku E/boxa istaniały co najmniej dwie wersje interface.. starszy nie obsługiwał dwóch klawiszy kursora (miałem taki) a nowszy tak.
Starszy oparty był na jednoukładowcu rodziny Intel 8048/49 (z epromem) natomiast nowszy był już na '51 Atmela (z flasherm)..

[#4] Re: Elbox Pckey a 1200

@MaaG^dA, post #3

Ja miałem (i mam gdziesz w szufladzie jeszcze) tego na Atmelu i rzeczywiście obsługiwał kilka klawiszy naraz. Nawet mnie to dziwiło, bo wszyscy pisali, że Elboxy nie obsługują tych kilku klawiszy naraz, w końcu doszedłem do wniosku, że to pewnie chodzi o jakieś inne niż u mnie, specjalne "naciśnięcie kilku klawiszy naraz".
[#5] Re: Elbox Pckey a 1200

@wali7, post #4

A moze chcesz odciążyć szufladę Panie Wali7:)?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem