[#1] Adapter joy
Czy ktoś tego używał ?

adapter

Chciałbym uniknąć odpinania myszki przy uruchomionym komputerze i szukam jakieś rozgałęzienia :)
[#2] Re: Adapter joy

@kaka, post #1

To jest adapter na dwa joye wpinany bodajże do portu szeregowego,
Tobie pewnie chodzi o coś w takiego:

link

spytaj 11111olo, robił kiedyś taki przełącznik z możliwością podpięcia myszki od pieca.
[#3] Re: Adapter joy

@kaka, post #1

Ja bym kupił 2 porty męskie COM (RS232) i wtyk żeński. Lutujesz taśmami porty do wtyku, izolujesz lub obudowujesz i jest. Koszt to około 5zł.
Powinno działać na moje oko ale nie jestem pewien. To samo dał kolega wyżej tyle że "gotowca".

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2013 19:13:29 przez miomol
[wyróżniony] [#4] Re: Adapter joy

@miomol, post #3

Aha i oczywiście możliwość edycji...
Szukając joyów znalazłem coś takiego. Sądzę że Cię zainteresuje, autorze bo właśnie tego potrzebujesz.
link
[#5] Re: Adapter joy

@miomol, post #4

Pięknie i o takie coś mi chodziło. Dzięki wielkie.
[#6] Re: Adapter joy

@kaka, post #5

Nie kupuj bo to nie zadziała tak jak tego chcesz.
[#7] Re: Adapter joy

@11111olo, post #6

A co zadziała tak jak chcę ?:)
[#8] Re: Adapter joy

@kaka, post #7

To zadziała.

link

Są też inne rozwiązania.
[#9] Re: Adapter joy

@11111olo, post #8

Zakładam ze masz jeszcze w zapasie wolną sztukę ? Wymyśliłem sobie że podepnę wolny dysk 3.5 ' do Amigi. W komputerze mam kartę Cf i szukam adaptera 2,5 na 3.5 ' z gniazdami męskimi - w amidze mam taśmę 2.5 chyba że jest jakiś inny sposób podłączenia hd.
[#10] Re: Adapter joy

@kaka, post #9

Mam nawet więcej niż 1 szt ;)
Na allegro kup sobie przejściówkę 2,5" na 3,5".
[#11] Re: Adapter joy

@kaka, post #9

Adapter bezpośrednio na złącze 44 pin, używam takiego i jest ok, nie ma problemu z diodą od HD

adapter CF złącze 44 pin

Ostatnia aktualizacja: 14.12.2013 13:16:20 przez iZi
[#12] Re: Adapter joy

@iZi, post #11

Nie ma to jak zamieszczanie krótkotrwałych linków.
Za miesiąc ktoś kto będzie czytał ten wątek nie będzie wiedział o co Ci chodziło.

Ten adapter jest ogólnie cienki.
[#13] Re: Adapter joy

@11111olo, post #12

Ten adapter jest ogólnie cienki.

Dlaczego tak uważasz
[#14] Re: Adapter joy

@TUPCOM, post #13

Po pierwsze cena - skąd taka wysoka? Identyczne adaptery na 40 pin złącze kosztują kilka zł.
Po drugie trzeba pozbyć się ekranu aby go zamontować.
Po trzecie blokuje montaż indivision.
Po czwarte nie da się podłączyć kolejnego napędu czy CD.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem