[#1] Skasowany dysk "Install"...
Troszke za duzo sie dzis pobawilem dyskami i udalo mi sie skasowac dysk "Install" z WB 3.1. Czy ktos moglby pomoc - nagrac mi taki dysk ponownie? Szczególy do omowienia na skaw@o2.pl lub gg: 7736714. Zaznaczam ze dyski z wb 3.1 posiadam oryginalne.
[#2] Re: Skasowany dysk "Install"...

@c3h6, post #1

Ja niestety posiadam dyskietki instalacyjne z AmigaOS3.0. Nie mam pojęcia czym się Install z 3.0 różni od 3.1. Jednak na płycie instalacyjnej z AmigaOS3.5 znalazłem cały AmigaOS3.1, ale nie jest on podzielony na dyskietki, wiąc nie mogę pomóc.
[#3] Re: Skasowany dysk "Install"...

@kmilota, post #2

kmilota napisał(a):

> Ja niestety posiadam dyskietki instalacyjne z AmigaOS3.0. Nie
> mam pojęcia czym się Install z 3.0 różni od 3.1>

No właśnie, dobre pytanko, na dysku były foldery "Install", "HDInstall" i "HDDiag" zdaje sie....
[#4] Re: Skasowany dysk "Install"...

@kmilota, post #2

Różni się tym, że instalator systemu prosi (domaga się) włożenia dysków z nazwą 3.1 (serio). Wystarczy zmienić nazwę wszystkich dyskietek systemowych na 3.0 i można zainstalować system używając install z wersji 3.0
[#5] Re: Skasowany dysk "Install"...

@c3h6, post #1

Jak masz oryginalne to znajdz na sieci adfa z install3.1 i go sobie przenieś na dyskietkę. A na przyszłość zrób kopię zapasową dyskietek systemowych (zwłaszcza jeżeli chcesz coś na nich zmieniać).
[#6] Re: Skasowany dysk

@amigafan, post #5

Wszystko pieknie tylko jak to zrobic??? Jak mam przeniesc na dysklietke? Zeby to zrobic musze miec WB na Ami, a dysk caly jest sformatowany? Odpalac z WB-disku? Ponadto adf z dyskiem "Install 3.1" to 990KB?

Ostatnia modyfikacja: 15.03.06 16:50
[#7] Re: Skasowany dysk "Install"...

@c3h6, post #1

System mozesz zainstalowac recznie.

1. Wrzuc na partycje systemowa zawartosc dyskietki Workbench
2.Wrzuc na partycje systemowa zawartosc dyskietki Extras
3.Stworz na partycji systemowej katalog Storage i wrzuc tam zawartosc dyskietki Storage
4. Stworz na partycji systemowej katalog Locale i wrzuc tam zawartosc dyskietki Locale
5. Stworz na partycji systemowej katalog Fonts i wrzuc tam zawartosc dyskietki Fonts.

Jak widac bulka z delicjami i deser z kokosami :P
[#8] Re: Skasowany dysk "Install"...

@Andrzej Drozd, post #7

Super..... ale co zrobic by odzyskac ta nieszczesna duskietke Install?
[#9] Re: Skasowany dysk "Install"...

@c3h6, post #8

Emmm, zassac adf i skopiowac, zainstalowac system bez dyskietki, albo wzniesc oczy ku niebu i czekac az Pan dysk priorytetem ześle.
[#10] Re: Skasowany dysk

@c3h6, post #6

1. Zaklejasz w PC-towej dyskietce 1,44 mb jeden otwór i na amidze formatujesz na 720 kb ( o ile masz PC0:)
2. Pakujesz zipem lub lha adf'a z dyskietką instal - archiwum moze bedzie miec ze 400 kb.
3.Kopiujesz adf'a z pc tudzież innego kompa na tą dyskietkę 720 kb.
4. Przenosisz adf'a z dyskietki na dysk Amigowy tudzież do ram dysku i tam rozpakowujesz archiwum programem lha lub unzip (zależy czym spakowałeś ADF'a)
5.Wkładasz jakąs czystą dyskietke i programem adf2disk zapisujesz adf'a na dyskietce. Jeśli masz adf na partycji np. DH0 to piszesz ADF2DISK DH0:Plik.adf i jest :)

Ostatnia modyfikacja: 15.03.06 19:56
[#11] Re: Skasowany dysk "Install"...

@Fazior, post #9

zesle? ciekawe skad? pewnie prostp od c=
[#12] Re: Skasowany dysk "Install"...

@c3h6, post #11

hihihi :S

[#13] Re: Skasowany dysk "Install"...

@c3h6, post #11

No to kup sobie AmigaOS3.5 i po kłopocie. Będziesz miał dwa w jednym (AmigaOS3.1 i AmigaOS3.5) i nie będziesz musiał usmiechać sie do C= :)
[#14] Re: Skasowany dysk "Install"...

@c3h6, post #11

Nie bluźnij... C= dawno smaży się w piekle
[#15] Re: Skasowany dysk "Install"...

@kmilota, post #13

...jasne, do tego wymienie pol kompa i kosci 3.0 na 3.1. Dziekuje. Chce 3.1
[#16] Re: Skasowany dysk "Install"...

@recedent, post #14

nieprawda, kolega widzial tworcow C= na laczkach niebianskich
[#17] Skacowany dysk "Install"

@c3h6, post #16

Jasssne. A co kolega brał/wypił? ;)
[#18] Re: Skacowany dysk "Install"

@recedent, post #17

bralem Amisie pod pachy i pilem ami-cole
[#19] Re: Skacowany dysk "Install"

@c3h6, post #18

Najlepsza jest Ami-Cola rocznik 1985 :P
[#20] Re: Skasowany dysk "Install"...

@c3h6, post #15

To masz AmigaOS3.1 na dyskietkach a nie masz ROMu3.1?? Dziwne. Kupiłeś oddzielnie AmigaOS3.1 do starej Amigi bez kości ROM3.1?
[#21] Re: Skasowany dysk

@kmilota, post #20

tak, kupilem Ami bez systemu i dokupilem do niej dyski z WB 3.1 cos w stylu jakbym mial amisie z romem 3.1 i kupil do niej osa np. 3.5

Ostatnia modyfikacja: 16.03.06 22:43
[#22] Re: Skasowany dysk "Install"...

@kmilota, post #20

Ja kupiłem A1200 z osem i romem 3.0, kumpel miał Amigę Magic z 3.1. Jak sprzedawał to miał zniszczoną klawiaturę, to mu dałem swoją bo miałem już E-boxa z klawiaturą PC a w zamian dostałem rom 3.1. :)
[#23] Re: Skasowany dysk

@c3h6, post #21

To trzeba było tak od razu. Nie każdy jest jasnowidzem aby przewidzieć konfig twojego komputera. Tylko po co ci AmigaOS3.1 na Amidze z ROMem3.0 ?
[#24] Re: Skasowany dysk

@kmilota, post #23

...no w sumie dobre pytanie, ale skoro juz mam dyski z 3,1 to niech bedzie...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem