Ja miałem prawie każdy model Amigi, cel był by mieć każdy jaki wyszedł, ale A4000T z CBM mnie przerosła. Teraz mam zamiar sobie zostawić A4000D, A1200 (uszkodzona, ale z turbo B1230 działa dobrze), A500, CDTV, no i jeszcze C64 z Finall III (jakbym kiedyś bardzo się nudził, to mogę odpalić ten super monitor z FIII i pobawić się kolorami ramiki) i to chyba wszystko co zostaje. Reszta powoli pójdzie w dobre ręce, do ludzi którym brakuje w kolekcji fajnych kompów.
Mam nawet Falcona, STe nigdy nie miałem, ale 1040ST w kartonie leży sobie u rodziców. Jakieś inne małe komputerki też są, najfajniejsze było, jak odbierałem osobiście i mogłem porozmawiać z ludźmi. Większość osób było ciekawymi rozmówcami, czasem ktoś znany z dawnych czasów. Hobby pierwsza klasa. Pewnie za 5 lat będę żałował że to wszystko sprzedałem, ale teraz chce się skoncentrować na czymś innym, też związanym z Amigami.
Dopóki się nie wydaje na hobby więcej jak 15% swojej miesięcznej pensji jest OK. Ja czasem wydałem i 300%, przyznaje się, było ostro

Ale i tak jakbym jeszcze raz miał to wszystko kupić, to teraz pewnie trwało by to z 10 lat i kasy pochłonęło by 3x tyle (na pewno miesięcznie w tych 15% bym się nie zmieścił), bo przez te lata największe unikaty sporo zdrożały.
[35] A1500 oprócz innego stickera miała dwie stacje

Mam A1500 i A2500 (A2500 na razie obiecałem i jest zarezerwowana do końca stycznia).
[33] Na swoją A4000D wydałem z 10x więcej niż na A1200 z B1230, ale mam szybkie RTG i mogę odpalić system i inne aplikacje na monitorze w dużym ładnym ekranie i się nie tnie. Pograć we wszystkie najbardziej wymagające Amigowe gry. Nie ma programu na klasyczną Amigę z PPC, który by miał problem z tym konfigiem, ani dema (do starszych potrzebny jest WHDLoad, ale w razie co jest A1200 jeszcze).
No cóż, różnica ogromna, ale satysfakcja jest. Ja od momentu jak zobaczyłem A4000D, marzyłem o niej, parę lat temu mogłem spełnić swoje marzenie. Teraz trzeba spełniać kolejne

Powoli będę wrzucał filmiki z Quake na YT.
Ostatnia aktualizacja: 12.12.2013 12:40:31 przez flops