[#1] Elbox 1230 LC
Ile może być warta karta Elbox (czy chyba raczej Apollo?) 1230 LC 33 MHz / 8 MB? Taka jak tu, "złoty" procesor, wszystko sprawne. Do tego nie koliduje z PCMCIA o ile jest ROM3.0.

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2013 00:38:42 przez Tom3k
[#2] Re: Elbox 1230 LC

@Tom3k, post #1

dalbym 300-350.
[#3] Re: Elbox 1230 LC

@Tom3k, post #1

Do tego nie koliduje z PCMCIA o ile jest ROM3.0.

Koliduje, tylko ROM tego nie wykrywa i nie blokuje portu. Dopiero w 3.1 dodano to sprawdzenie.

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2013 10:42:31 przez strim_
[#4] Re: Elbox 1230 LC

@strim_, post #3

Ale karta PCMCIA działa pod ROMem 3.0, więc jak koliduje?
[#5] Re: Elbox 1230 LC

@Tom3k, post #1

Ogólnie bardo fajna karta. Ja miałem taką jako pierwszą swoją kartę (tylko że wersję 40MHz). Używałem jej także na A1200 z kick 3.1 i dało się korzystać z karty sieciowej na PCMCIA oraz z przejściówki na karty CF. Problem dopiero pojawi się w tedy kiedy zajmiesz całą pamięć fast jakimiś programami i będziesz używał PCMCIA, w tedy dane w pamięci zostaną zajechane w obrębie pamięci przeznaczonej dla PCMCIA, dane po prostu się uszkodzą. Jak jest aktywny program w tej przestrzeni, to pewnie komputer się zawiesi.
[#6] Re: Elbox 1230 LC

@flops, post #5

Rozumiem, czyli trzeba uważać. A jeśli ustawi się zworkę na 4 MB Fastu (mimo pamięci 8 MB) to wtedy rozwiązuje to problem?
[#7] Re: Elbox 1230 LC

@Tom3k, post #6

Tak. Kosztem jednak posiadania 8MB na ten czas.
[#8] Re: Elbox 1230 LC

@F7sus4, post #7

Będę niedługo testował
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem