[#1] szkolenie z lha
Jak zapodać lha z Shella żeby dodawała mi plik do konkretnego podkatalogu w archiwum, a nie ładowało mi go zawsze do głównego katalogu?
Zaznaczam, że Szkółkę lha z PPA przeczytałem całą?
[#2] Re: szkolenie z lha

@R-Tea, post #1

Wrzuć plik do odpowiedniego katalogu i pakuj cały katalog, wtedy automatycznie plik doda się do tego katalogu również w archiwum.
[#3] Re: szkolenie z lha

@Tom3k, post #2

Chyba tak będzie prościej i szybciej, bo próbowałem nawet opcji (u)pdate i (r)eplace i zamiast robić to co oznaczają, to dodają mi nowy plik w głównym katalogu archiwum.
[#4] Re: szkolenie z lha

@R-Tea, post #3

A próbowałeś dodać opcję "-r"? Wtedy LHA zachowuje katalogi przy pakowaniu.
[#5] Re: szkolenie z lha

@Tom3k, post #4

Tak, tę opcję znam. Mi chodziło bardziej o dodanire lub zmianę/aktualizację konkretnego, pojedynczego pliku wewnątrz archiwum, w konkretnym podkatalogu.
Ale zrobiłem tak, jak napisałeś wcześniej. Poukładałem strukturę od nowa (a jest prosta) i spakowałem standardową komendą lha podpiętą w popup menu Ambienta.
[#6] Re: szkolenie z lha

@R-Tea, post #1

Daremny Twój trud ;) - lha nie potrafi dodać pliku do wskazanego katalogu, jeżeli nie utworzysz struktury katalogów na dysku.
[#7] Re: szkolenie z lha

@APC74, post #6

O ile pamiętam to na Opusie5 można tak zrobić (ale to jest oddzielny skrypt, który się tym zajmuje). Tak samo pod samym Workbenchem można zamontować archiwum jako katalog i wtedy manipulować danymi w środku, tylko nie pamiętam jak nazywał się program, który to umożliwiał.
[#8] Re: szkolenie z lha

@Tom3k, post #7

ARCHandler
[#9] Re: szkolenie z lha

@APC74, post #8

Dzięki za przypomnienie OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem