[#24]
Re: Niestety uszkodzona Amiga 2000
@amizet,
post #22
Koledzy, sukces, ale niestety tylko połowiczny..

Za to Amigę mam już u siebie, więc będę mógł szybciej testować.
Zworka do zasilania przestawiona, komputer ruszył, ale nie mogę sprawdzić nic więcej, bo dosłownie po kilkunastu sekundach od wystartowania następuje zawieszenie. Wskaźnik myszki staje, operacje dyskowe się zatrzymują i cały obraz się zamraża. Udało mi się wystartować z dyskietki samo okno AmigaDOS i jest taki sam objaw, czyli nie ma na to wpływu żaden soft z dysku. Nie ma żadnych przekłamań na obrazie, po prostu wszystko "staje" (ładowanie też). Najciekawsze, że po wyłączeniu i włączeniu (prawie od razu, powiedzmy kilka-kilkanaście sekund przerwy) Amiga znowu działa i po kolejnych parunastu sekundach zawiesza się w taki sam sposób.
Co teraz sprawdzić? Wiem, że najlepiej przeczyścić cała płytę i układy, ale od czego zacząć? Kondensatory?
DODANE: Ale jaja, gdy uruchomię Amigę i wejdę w "Boot Menu" (i z niego nie wychodzę) to nic się nie zawiesza, wskaźnik działa, opcje można przestawiać. Jak tylko coś wystartuje (nawet gdy jest tylko ekran z dyskietką) zaraz potem jest zwis. Co to może być?
Ostatnia aktualizacja: 05.01.2014 18:47:49 przez Tom3k