[#1] Instalator do WHDLOAD
Witam,
Standardowy instalator "install" nie chce dzialac z programem WHDLOAD.
Czy ktos ma dzialajacy instalator pod OS 3.1?
Prosze o pomoc!
Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 22.03.06 21:13
[#2] Re: Instalator do WHDLOAD

@retrotott, post #1

1. Jeżeli nie możesz zainstalować WHDLoad, to masz błędne archiwum. Pobierz najnowsze ze strony programu. Początkowo pojawiła się błędna wersja archiwum, która zawierała błąd związany ze skryptem instalacyjnym. Co prawda błąd poprawiono dnia następnego i było to w dodatku kwartał temu...

2. Program, o który chyba pytasz, nie nazywa się "Install", a "Installer" (może to dlatego nie możesz zainstalować).

3. Istnieje niewielkie prawdopodobieństwo, że masz jakąś totalnie starą wersję programu Installer. Zasadniczo wszystko powinno dać się zainstalować na wersji dostarczanej wraz z OS 3.1 (mogą się pojawiać komunikaty, że wersja programu Installer jest za stara, ale działać będzie). Zawsze jednak można pobrać najnowszą wersję z Aminetu.
[#3] Re: Instalator do WHDLOAD

@mailman, post #2

Dzieki za odpowiedz!
OK, zainstalowalem InstallerNG i zainstalowal sie.
Uruchomilem instalacje WHDLOAD i wszystko szlo pieknie do momentu jak zapytalo mnie o "please insert volume INCLUDES in any drive".

Co to takiego? Skad to wziasc?
Czy powinno mnie o to pytac?
Pozdrawiam
[#4] Re: Instalator do WHDLOAD

@retrotott, post #3

A którą dystrybucję WHDLoad pobrałeś ze strony? Z tego co piszesz to tę dla deweloperów :D Musisz pobrać tę dla użytkownika.
[#5] Re: Instalator do WHDLOAD

@retrotott, post #1

Teraz zainstalowało sie wszystko ładnie.
Z naszego serwisu sciagnalem gre (TIP OFF) i nie udalo jej sie rozpakowac *jeden plik costam.slave* byl niemozliwy do otwarcia.
Czy ktos moze sprawdzic czy ta gra dziala czy to wylacznie moja wina?

Chyba juz wiem...
Chodzi o plik kick34005.A500

Ale czy jest on gdzies dostepny?
Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 22.03.06 23:53
[#6] Re: Instalator do WHDLOAD

@retrotott, post #5

Teraz zainstalowało sie wszystko ładnie.
Z naszego serwisu sciagnalem gre (TIP OFF) i nie udalo jej sie rozpakowac *jeden plik costam.slave* byl niemozliwy do otwarcia.

Co do tego archiwum to już nam zgłaszano, że jest uszkodzone. Muszę to poprawić...

Co do reszty - przeczytaj dokumentację WHDLoad (jest także po polsku).
[#7] Re: Instalator do WHDLOAD

@mailman, post #6

Wszystko działa poprawnie, dokumentację WHDLOAD rzecz jasna czytałem!
Bardzo proszę o wiadomosc kiedy uda się naprawic archiwum TIP OFF. To rzeczywiscie rodzynek i bardzo mi na nim zależy. Pozdrawiam i dziekuje!
[#8] Re: Instalator do WHDLOAD

@retrotott, post #7

Poprawione.
[#9] Re: Instalator do WHDLOAD

@retrotott, post #7

To archiwum lha które masz rozpakuj lzx-em, wiem że głupie ale działa. :S
[#10] Re: Instalator do WHDLOAD

@Sylwester, post #9

Bardzo dziekuje Wam za pomoc!
Uklony w strone Mailmana za blyskawiczne podanie reki ! Zrobiles mi NIESAMOWITĄ frajdę. Normalnie łzy w oczach :)

Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 23.03.06 17:20
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem