[#1] Port zegara
Witam wszystkich. Mam następujący problem. Zakupiłem kartę PARalizer na port zegara w a1200. Jednak okazało się, że na płycie w tym miejscu gdzie powinien znajdować sie port zegara go nie ma. Wygląda na to, że z jakichś powodów został przesunięty na lewo.
Czy wylutowanie go i wlutowanie po prawej stronie będzie poprawne?

[#2] Re: Port zegara

@spiryt, post #1

Moze to glupie pytanei,ale po co chcesz go przelutowywac? Wsadz do portu tam gdzie jest i tyle, przeciez nie "wisi" luzem?..
[#3] Re: Port zegara

@MrT, post #2

amigi mialy różne polozenia portu zegara

[#4] Re: Port zegara

@MrT, post #2

Z tego co pamietam w niektórych plytach głownych port zegara byl podzielony tzn. czesc pinow tu czesc tam :).
Nie powinno to jednak przeszkadzac?! Chyba, że gniazdko jest w całości - musisz poszukac czy nie ma jakiegoś 'kit'a' aby ulatwic montaz.

[#5] Re: Port zegara

@spiryt, post #1

Jednak jakaś różnica musi być. Ponieważ przy tak zamontowanym porcie zegara nie montuje mi się karta PARalizer.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem