kategoria: A1200
[#1] BPPC kiepsko wstaje na zimno.
Witam
Jak w temacie, sprzęt z sygnaturki, czasem trzeba zabootje za 5,6 razem jak karta popracuje problemu nie ma, kondensatory powymieniane, napięcia płyta 4,95 ppc 4,95 bvision 4,87. Ppc zasilone osobno jak w artykule z ppa. Jest parę wątków na ten temat w necie jednak nie znalazłem wyjaśnienia problemu. Miał ktoś podobne objawy? I czy to normalne że machy i układy na ppc są gorące? Palcem dotknie ale pewnie koło 50-60 stopni.

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2014 06:37:18 przez Sosabowski
[#2] Re: BPPC kiepsko wstaje na zimno.

@Sosabowski, post #1

Moja ma tak samo. Czasami na 2-3 razy trzeba startować, aby poszło. Widać "ten typ tak ma".
[#3] Re: BPPC kiepsko wstaje na zimno.

@Sosabowski, post #1

Niektóre BPPC tak mają. Tak ok. 20%. Aby nie pstrykać niepotrzebnie wyłącznikiem sieciowym:
1) Włączyć komputer na ok. 40s (tak aby układy MACH się rozgrzały).
2) Wyłączyć na 5s
3) Włączyć - komputer powinien wstać.
[#4] Re: BPPC kiepsko wstaje na zimno.

@stachu100, post #3

Sprawdzę :) Dzieki za podpowiedzi, stachu w środę paczuszka zwrotna w drodze :)
[#5] Re: BPPC kiepsko wstaje na zimno.

@Sosabowski, post #1

Mojemu Blizzardowi bardzo rzadko udaje się wpaść w letarg,choć raz od czasu coś takiego się zdarzyło,ale bardzo rzadko.Mam na wszystkie machy założone radiatorki z pamięci karty gfx dużo,to pomaga no i wielki radiator na PPC,a z boku dmucha na wszystko wentylator.Karta pracuje bardzo fajnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem