[#1] a3660..??:))
Witam,
Otoz tak sobie wczoraj ogladajac karte A3640 wpadla mi taka mysl. Gdyby na te karte wsadzic 060 zamiast 040..czy Amiga by sie zbootowala poprawnie? Oczywiscie dochodzi jeszcze kwestia zmiany napiecia na 3,3v ale mysle ze daloby sie zrobic..

Ostatnia modyfikacja: 24.03.06 10:57
[#2] Re: a3660..??:))

@MrT, post #1

Nawet gdyby się dało, to jest to kompletnie bez sensu. A3640 nie ma slotów na SIMMy, a prękdość, z jaką obsługiwana jest pamięć na płycie A4000 nie pozwala wykorzystać pełnej wydajności nawet procesora 040/25.
[#3] Re: a3660..??:))

@Daclaw, post #2

Wiem o tym, tzn wiem jaki jest wplyw braku RAMu na karcie , nie o to pytam. Chodzi mi o to czy zadziala, jezeli zmienilbym napiecie - po prostu;)
[#4] Re: a3660..??:))

@MrT, post #3

Przedewszystkim procek 68060 ma cztery rzędy pinów czyli jeden więcej niż 68040 (czy są wolne punkty lutownicze na płytce ten rząd jest od srodka procka) po drugie musiałbyś zmienić oprogramowanie sterujęce kartą czyli bios.
Jeszcze coś chcesz wiedzieć czy wystarczy ?
Czy na Amidze mysieli zostać tylko tacy szaleni elektronicy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem