[#1] System na kick 3.1+AGA
Witam

jakie znacie gotowe "paczki" z systemem i niezbedymi łatami i programami działające na A1200 AGA ,030~060 ?

Mi do glowy przychodzi AmigaSys AGA ale od 2009 nie aktualziowany, jaki sa jeszcze odpowidniki i który polecacie ? prosze linki..

Dodatkowo bardzo podoba mi sie blat NovaCodera : http://www.youtube.com/watch?v=OQNay2BCvyI
czy jest cos gotowego do pobrania ( to chyba 3.9 + MUI lub cos jeszcze ?)

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2014 23:03:45 przez fibi
[#2] Re: System na kick 3.1+AGA

@fibi, post #1

Ja od zawsze używam ClassicWb w różnych wariantach.
[#3] Re: System na kick 3.1+AGA

@fibi, post #1

Pisałem pare dni temu do NovaCodera odnośnie ustawień Indivision, ale nie raczył odpisać
[#4] Re: System na kick 3.1+AGA

@sebbb, post #3

Nie pamiętam dokładnie gdzie ale znalazłem wątek w którym się wypowiadał i udostępnił swoje ustawienia do pobrania, na szczęście zassałem bo skleroza nie boli, a licho nie śpi, więc jak co to mogę podesłać :)
[#5] Re: System na kick 3.1+AGA

@superbonio, post #4

Superszeroki uśmiech
To podeślij
[#6] Re: System na kick 3.1+AGA

@sebbb, post #5

Tobie czy fibi?ok, racja
[#7] Re: System na kick 3.1+AGA

@superbonio, post #4

To chyba było na Amiga.org albo EAB - też to widziałem.

NovaCoder ma PRAWDOPODOBNIE ten zestaw (to też ClassicWB ale z nowym icon.library i ikonkami PNG).

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2014 10:27:59 przez _arti
[#8] Re: System na kick 3.1+AGA

@_arti, post #7

dzieki , przetestowalem na WinUAE , wyglada podbnie , ustwienia GUI niei pasuja ale calosc wyglada bardzo schludnie..
[#9] Re: System na kick 3.1+AGA

@fibi, post #8

Ja tam wolę samodzielne rzeźbienie. Masa roboty, ale efekty są...
[#10] Re: System na kick 3.1+AGA

@sebbb, post #3

Dostałem od niego taką oto paczkę. Sam nie mam Indivision AGA więc nic więcej nie mogę na ten temat powiedzieć.
[#11] Re: System na kick 3.1+AGA

@OSH, post #9

Popieram Kolegę.
Kombinowałem z wieloma "gotowcami" i choć to wygodne et cetera - to żadna taka paczka nie dała mi pełnej satysfakcji. Zawsze czegoś było za dużo, czegoś za mało. Generalnie jestem zwolennikiem swoistej ascezy systemowej - goły Workbench plus dodatki niezbędne do tego, czego używam.
Amiga jest bardzo "elastyczna systemowo", można sobie idealnie spersonalizować sekwencję startową, można mieć tylko to, co zaiste niezbędne.
A ile frajdy przy własnoręcznym dłubaniu! Wiedza zdobyta podczas takiego rzeźbienia jest bezcenna.
To taka moja prywatna odchyłka - ale nie lubię masy kolorów na blacie, cudnych ikonek, pierdyliarda wiszących w tle przeszkadzajek. Maksymalnie prosto i surowo ustawiony system - co się pięknie przekłada na wydajność maszyny, bo nic, czego mi nie trzeba nie obciąża bezsensownie procka, nie zżera pamięci. Mam tylko to, co jest konieczne do pracy z tymi programami, których używam.

Serdeczności
Des
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem