kategoria: A500
[#1] Przedłużka do modulatora
Witam ma może ktos schemat jak zrobic przedłużkę ?

Teraz mam obraz czarno biały :). Po podłączeniu modulatora do amigi jest kolowory. Piny w przedłużce jakie mam podpięte to :

3 4 5 10 13 17 19 22 23 kabel 16 17 18 jest nadlany czyli idzie do 17 fiolet i lut nadlany na 16 i 18

jak przedłużam po scart jest Ok (nie mogę scart używać stąd modulator)
[#2] Re: Przedłużka do modulatora

@davero, post #1

Ja chyba czegoś nie rozumiem - przedłużka oznacza dla mnie ekranowany kabel z min. 23 przewodami (nie licząc ekranu) zakończonego wtykiem dsub 23 męskim z jednej strony, a żeńskim z drugiej. Koniec historii dla mnie. A teraz wytłumacz proszę o co Ci chodzi, bo ja niestety nie zrozumiałem powyższego posta.

---edit---
[url=www.ntrautanen.fi/computers/hardware/misc/amiga_rgb.htm]Video port pinout[/url]
Powyżej masz pinout video portu, jesteś pewien, że do modulatora nie muszą być podpięte wszystkie/prawie wszystkie sygnały? Oszczędzasz na kablu czy jak? Nie rozumiem.

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2014 20:42:48 przez gegu
[#3] Re: Przedłużka do modulatora

@gegu, post #2

To, że piny mam tak podpięte jak podane jak podane wyżej. Dlatego pytam o schemat jak podpiąć modulator (czy wszystkie piny mają być połączone czy tylko np 10 albo12)

Przedłużka daje obraz kolorowy po kablu scart, ale że muszę mieć modulator stąd moje pytanie o połączenie.

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2014 23:21:23 przez davero
[#4] Re: Przedłużka do modulatora

@davero, post #3

A nie możesz przedłużyć chincha po drugiej stronie modulatora ?

Pozdrawiam
[#5] Re: Przedłużka do modulatora

@RadoslawF, post #4

Chincz będzie długi, chodzi o to że amiga się nie zmieści w regale tylko o to :)
[#6] Re: Przedłużka do modulatora

@davero, post #5

Rozkręć modulator i zobacz, które piny są podłączone, na 90% będą to te, które są wykorzystywane w przejściówkach D-SUB23->SCART + zasilanie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem