[#1] czy działa PPC
Cześć
Mam problemik bo kupiłem karte turbo Blizarda z PPC i motorolkom 060.
System mi startuje ale nie widzi PPC mam zainstalowane warpos bpccfix i ppclibemu powinno wszystko chodzic ale nie chce. Czy jest jakiś program do sprtawdzenia czy pałerka działa. Z góry dziękuje
[#2] Re: czy działa PPC

@grasik, post #1

Bo system tak po prostu PPC nie zobaczy. PPC może co najwyżej zostać wykorzystane przez odpowiednie aplikacje. Ściągnij z Aminetu jakieś programu, które wymagają np. WarpOS i sprawdź jak działają. Jeżeli się uruchomią to na 100% PPC jest aktywne i działą.
[#3] Re: czy działa PPC

@grasik, post #1

Co to znaczy, że system nie widzi PPC? Domyślam się że chodzi Ci o system OS 3.x . Ten OS jest napisany na CPU >MC 68020 i trzeba go "zmusić" aby w jakimś stopniu używał PPC (np. dekodowanie obrazków).

Nie wiesz nawet jakim programem sprawdzić obecność PPC, więc skąd stwierdzenie, ze go nie ma?

W pakiecie WOS są odpowiednie progarmy, które na pewno z tego CPU korzystają. Na pewno masz zainstalownego WOSa?

Przeczytaj przynajmniej raz to, co napisałeś. Używaj znaków interpunkcyjnych. Twoje wypowiedzi są mało zrozumiałe.

[#4] Re: czy działa PPC

@grasik, post #1

Zobacz skautem czy w ogóle wykrywa PPC - link był ostatnio w newsach;

[#5] Re: czy działa PPC

@11MASTEr, post #4

Jest jeszcze taki fajny programik, co pokazuje jaka jest nasza Amiga. Nazywa się WhichAmiga.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem