kategoria: A600
[#1] Identyfikacja przedmiotu
http://portalserver.vot.pl/a600/36.JPG

Ta amiga ma podlaczoną do siebie pewne nieznane mi urzadzenie , dzieki ktoremu udalo sie podlaczyc ją przez d-sub do monitora.
Ktoś wie co to jest ?
[#2] Re: Identyfikacja przedmiotu

@umbro, post #1

Elbox FF+Scandoubler
[#3] Re: Identyfikacja przedmiotu

@umbro, post #1

Scandoubler.
[#4] Re: Identyfikacja przedmiotu

@Norbert, post #2

aa dziękuję wam. Myślicie , że łatwo jest to jeszcze dostac ? p.s uda się to podłączyć do nowego monitora Samsunga SyncMaster TA550 ?
[#5] Re: Identyfikacja przedmiotu

@umbro, post #4

A do Giełdy PPA zaglądałeś? Akurat jest jeden na zbyciu (zresztą jest też na Allegro).
[#6] Re: Identyfikacja przedmiotu

@umbro, post #4

Takie zew. SD/FF mogą dawać słabą jakość obrazu. Najlepszą uzyskasz z Indi ECS lub AGA zależnie od potrzeb, ale znów wkładana jest do środka, a więc można używać w tylko jednej Amidze. Taki SD/FF jak ze zdjęcia daje super obraz na starych monitorach CRT i na niewielu nowych LCD.
[#7] Re: Identyfikacja przedmiotu

@umbro, post #4

Miałem nie warto obraz na LCD kiepski a dodatkowo działa nie z każdym monitorem LCD warto kupić jeżeli zamierzasz podpiąć Ami do starego monitora
[#8] Re: Identyfikacja przedmiotu

@umbro, post #1

Zastanawiałem się nad kupnem właśnie tego egzemplarza, teraz był na Allegro, prawda? Jak ci się sprawuje?
[#9] Re: Identyfikacja przedmiotu

@sebbb, post #7

Aż takiej tragedii nie ma. U mnie ten SD FF (zakup od Darka) działa elegancko z 22" Gateaway'em.

Na crt miód, na lcd jest ok. O wiele lepszy od Scandy'ego z Mikronika.

Wiadomo, obraz nie jest jakości Indi ale jest zewnętrzny i podepniesz każdą Ami.
[#10] Re: Identyfikacja przedmiotu

@iZi, post #9

Gdy miałem elbox sd ff dysponowałem LCD Sony i Eizo 15" obraz był tragiczny nie miałem wtedy benq
[#11] Re: Identyfikacja przedmiotu

@iZi, post #9

Od Scandy to lepszy jest nawet "Chińczyk" GBS-8220 za 100zł ;)
[#12] Re: Identyfikacja przedmiotu

@iZi, post #9

Kiedyś ten SD/FF z Elboxu to było marzenie (lata '90, do wyjścia Indi), na kumpla CTX było widać każdy pixel, obraz ostry jak brzytwa (na reszcie CRT też tak będzie). Na moich LCD jedynie taki dobry obraz był na Samsungu 17" (jakiś kiedyś topowy model, który dostałem z dwa lata temu za free, bo nie łączyła taśma i zasilanie jest oberwane, no i ma rysę na matrycy :-/). Na moim Dellu obraz był OK, ale już nie taki ideał jak teraz mam z Indi (choć z Indi muszę używać trybu ze scanline - czy coś takiego, że mam przerwy poziome czarnych pasków, bo inaczej obraz byłby wyświetlany w lores na 1/4 ekranu :-/). Na SD/FF z Elbox był na całym.
Na pewno dla większości z nas olbrzymim plusem Elboxa jest to że można podpiąć do każdej Ami jaką mamy, a Indi wędruje do jednej i koniec.
[#13] Re: Identyfikacja przedmiotu

@sebbb, post #7

a ja miałem i obraz był zajebisty...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem