[#1] Pytanie handlowe o A1200
Chyba zdecyduje się wystawić moja leciwa acz po prostu leżącą w szafie A1200. Niech komuś służy skoro u mnie jest w szafie. Mam w niej kartę apollo 040/33 z 16 MB i hd który sobie zostawię ale dodam 4GB CF i zewnętrzny cdrom. jak byście taka ami wystawili by lepiej zarobić : sama Ami z CF i CD i osobno Apollo czy w komplecie? Pytam poważnie bo z kasy rozbuduję częściej używaną A600... Więc w dobrym celu...
[#2] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #1

Pytam poważnie bo z kasy rozbuduję częściej używaną A600... Więc w dobrym celu...
--

Ale błądzisz
Teraz sprzedasz A1200 za 200, a później z nostalgii ją odkupisz za... 1200

A co ci da A600? Miód, lód i jeżyny, ale nie AGA.

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2014 04:17:21 przez Andrzej Drozd
[#3] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #1

Ja bym sprzedał osobno. Samo Apollo to będzie koło 500 zł warte. RAM to grosze.
[#4] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #1

Jeśli 040 jest w podstawce, to byłbym zainteresowany.
[#5] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #1

Wystaw osobno, turbiacze osiągają fajne cenki.
Choć się dziwię bo ja bym sprzedał A600 a A1200 bym sobie zostawił.
Miałem A600 jako pierwszy komputer i uznałem to za błąd i dziś nic tego nie zmieni, A600 z AGA byłaby rewelacyjna....
[#6] Re: Pytanie handlowe o A1200

@Voyox, post #5

Ile za to wszystko chcesz kasiory? Może byłbym zainteresowany.
[#7] Re: Pytanie handlowe o A1200

@chicago, post #6

No jeszcze się zastanawiam, ci którzy zasiali wątpliwości - zrobili to skutecznie. Ale po prostu szkoda mi tej zacnej Ami , że leży w szafie od lat w folii. Niech może lepiej z niej ktoś korzysta... ja i tak mam to szczęście, że mam jeszcze dwie Amigi w studiach wspólnotowej tv i tam sobie dziarsko pracują, a do produkcji po prostu używam UAE bo mi tak wygodniej plus A600 do zgrywania wszystkiego na dyskietki. I o tym właśnie pomyślałem, bo A600 jest też w szafce, wyciągam tylko wtedy gdy potrzebuję, a ewentualne miejsce kiedyś na biurku starczy zapewne na A600 właśnie - a dokładniej A600 podpięta do zewnętrznego tunera TV dla monitorów VGA i przez niego do LCD bo tak to wygląda. Za kasę z A1200 podrasował bym te A600 np. turbaczem 020/030, może jakaś fajna karta Grafitti albo coś. Jeszcze przemyślę sprawę i dam znać - w tygodniu porobię foto, może filmik z A1200 i zamieszczę na Amiga TV... Amisia jest w dobrym stanie, ale ma parę braków - nie mam spodniej klapki bo i tak turbo się nie domyka - dokleiłem filcowe nóżki by obudowa była wyżej bo elementy karty apollo ciut wystają i dzięki nim nie naciskają na stół. Nie mam tez klapki z tyłu tej na wysokości stacji - wyprowadziłem tamtędy kabel IDE, gdzie można podpiąć 2 napędy. Obudowa jest ładna ale kolor ciut zmieniła, 1 klawisz jest ciut jakby starty... porobię foto to zobaczycie. A kwotę to sami zaproponujcie, bo ja skóry zdzierać nie chce, ale jak piszę - chcę by a. ktoś z niej radośnie korzystał, b. rozbuduję za te kasę ciut A600.
[#8] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #7

Ale po prostu szkoda mi tej zacnej Ami

I tak człowieku myśl. Nigdy nie sprzedawaj swojej A1200.
A600 jest git, ale A1200 jest lepsza. szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2014 14:38:11 przez Andrzej Drozd
[#9] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #1

Ech, gdybym miał zbędnego tysiaka to bym kupił
[#10] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #7

Skoro miejsce w szafie nie jest niezbędne to nie sprzedawaj i trzymaj. Za jakiś czas zmienisz zdanie i okaże się że będziesz musiał za taką samą Amigę dać sporo więcej niż dostałeś dzisiaj.

Pozdrawiam
[#11] Re: Pytanie handlowe o A1200

@RadoslawF, post #10

Ja kolegę trochę rozumiem. Fajnie mieć rozbudowaną Amigę, ale jeśli wygodniej używa się komuś UAE to posiadanie dwóch sprzętów, a korzystanie z jednego mija się z celem. Emulatory są na tyle dobre, że wielu osobom wystarczają. A tak swoją drogą Amigi 1200 i karty z 040 osiągają ostatnio bardzo wysokie ceny.

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2014 16:31:32 przez tOMashBe
[#12] Re: Pytanie handlowe o A1200

@tOMashBe, post #11

czyli w sumie pośpiechu nie ma , w sumie nie muszę nic robić... a taka Amiga w szafie to jak lokata w uczciwym banku....
[#13] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #12

lokata w uczciwym banku

Heh, oksymoron...
[#14] Re: Pytanie handlowe o A1200

@Jenot, post #13

xtro, rozumiem że ci się "zapaliło" ale tak jak piszą inni, nie sprzedawaj tej Ami, szczególnie że masz
Apollo 040 na pokładzie, które w razie potrzeby łatwo przerobisz na 060, nawet z machami 130, co
ostatnio się okazało. Jeżeli i tak wciąż czujesz potrzebę rozbudowy A600, to niech to będzie wyzwanie
na znalezienie innego źródła pieniędzy żeby to opłacić język
[#15] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #1

Kolego, sprzedaje się raz - również podzielam zdanie, że tego sprzętu będzie tylko mniej więc jak Ci się odwidzi to możesz przyliczyć zonka i stresa, że niepotrzebnie pozbyłeś się kompa. Na Twoim miejscu to poszukałbym sposobności na rozbudowę tego appollo to 060 i ewentualnie do zabawy kisiłbym kasę na rozbudowę a600, ale nigdy nie puściłbym tego kompa na rynek - no chyba że zdecydowanie zrywasz z Amigowaniem. W przeciwnym wypadku na 100% będziesz chciał znowu a1k2, to jest tak pewne jak nic innego. A jak za jakiś czas wyjmiesz a1200 + apollo przerowione na 060 będziesz wiedział dlaczego Ci radzimy zostawić kompa w szafie. A jak mimo wszystko chcesz sprzedać to wystawiaj na aledrogo, tam otrzymasz kasę w miarę adekwatną do wartości (chyba że zrobisz błąd sprzedając przed świętami lub wakacjami, kiedy ludzie są wyczyszczeni z kapusty).
[#16] Re: Pytanie handlowe o A1200

@Radek_Cz, post #14

Macie rację... będę po prostu szukał miejsca na stałe zainstalowanie A1200, natomiast po podmianie w studiach Amig na PC wystawie je do sprzedaży jako histowyczne bo pracujące do dziś modele. A będzie to:

1. A600 z ROM'em 37.300 4GB CF i dodatkowym 1MB na PCMCIA - pracuje nieustannie od 1999 roku jako emiter plansz. Joystick, mysz

2. A600 ROM 3.5 plus 1MB Chip , 8MB fast na procku, HD 4,3GB , Joystick, mysz.

3. CDTV z przełacznikiem KS na 3.0 i pamięcią 2MB fast też na właczniku, Caddy, stacja, ale nie mogę znalezc myszy i klaw... więc bez nich - pracuje także bez przerwy od 2000 roku jako emiter plansz :)

więc pewnie jak popodmieniam wszystko Wam na sprzedaż wystawię. Bo ja już trzymać gdzie tego wszystkiego nie mam...

A1200 za WASZĄ NAMOWA CHYBA ZOSTAJE
[#17] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #12

a taka Amiga w szafie to jak lokata w uczciwym banku....

Lokata jak nic. Chłopaki niedawno zakupili "nowe" A1200 z dezelowanymi kondziorami za GRUBE pieniądze. Od teraz nawet za "stare" A1200 trzeba będzie płacić także GRUBE pieniądze. Trzymaj sobie tą Ami. Nasze klasyki rosną na wartości. A kiedyś sobie wyjmiesz z szafy i ta łezka w oku będzie warta 5X więcej. :)
[#18] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #1

Ja mam 7 x A1200 BOX dwie zostawię resztę wystawię na Allegro żona marudzi że mieszkanie zagraciłem a żal mi wynosić je do piwnicy
[#19] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #16

Jest jeszcze inne wyjście, podeslij mi tę Amigę z Apollo. Będziesz miał satysfakcję ze powiększysz amigowcowi jego małą kolekcję Ja będę pieścił tą Amigę dżojstikiem i czasami myszką, od czasu do czasu popreżę ją Sysinfo aby wiedziała że klata wciąż na poziomie. OK
[#20] Re: Pytanie handlowe o A1200

@xtro, post #16

/me chce wiedzieć ile za te CDTV :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem