kategoria: A600
[#1] A600, Workbench 2.1 i co dalej...
Witam. Zainstalowałem system. Wygląda bardzo szaro i blado. Chciałbym go trochę podrasować, by miał ładniejsze ikony, ustawić własne tło ze zdjęcie. Ogólnie zrobić z niego cudo nie do poznania. Co mogę zainstalować? Walczyłem z tym wczoraj ale efekty są mierne w porównaniu z screenami jakie można zobaczyć u doświadczonych amigowców. Z czym walczyłem: MagicWB (wersja nie jest zarejestrowana, po kliknięciu w ikony pojawiają się na nich napisy o rejestracji, wyskakuje okienko, itp. Czy to się da jeszcze zarejestrować?). NewIcon46(wersja którą chciałem zainstalować wymaga systemu z 3.0, wersji dla A600 nie znalazłem), FullPalette (zero efektu), MuI38usr(ograniczone). Jedynie MagicMenu_II działa bez ograniczeń i jest super. Proszę o nazwy aplikacji, które są darmowe, które dadzą mi możliwość zmiany Workbencha na ładniejszy. A600 ma 2MB Chip i 8 MB Fast.
Z góry dziękuję.
[#2] Re: A600, Workbench 2.1 i co dalej...

@chicago, post #1

Pisałem ci, żebyś zainstalował to. Poza tym, to tylko sześćsetka, więc cudów i tak nie będzie ;)
[#3] Re: A600, Workbench 2.1 i co dalej...

@chicago, post #1

Możesz poszukać MagicWB w wersji 2.0.
[#4] Re: A600, Workbench 2.1 i co dalej...

@glichtanski, post #3

Ogólnie używanie MagicWB jeśli jest FullPalette, jest trochę bez sensu.
[#5] Re: A600, Workbench 2.1 i co dalej...

@_arti, post #2

Tak. Zapomniałem napisać, że ClassicWB zainstalowałem, ale to jest gotowiec. Wszystko gotowe. Jego sobie zostawię na innej karcie CF. Gdzieś na forum czytałem o NewIcon dla A600 i 16 kolorach w WB. Instalowałem jeszcze VideoPrefs, ale po tym zabiegu A600 się zawiesza i WB się nie uruchamia.
[#6] Re: A600, Workbench 2.1 i co dalej...

@chicago, post #5

MagicWB 2.0 nigdzie nie znalazłem. Jest tylko wersja 1.2 do pobrania tu: link

Ta wersja chyba nie wymaga rejestracji.
[#7] Re: A600, Workbench 2.1 i co dalej...

@chicago, post #6

Może mi się pomyliły wersje, spróbuj tej z linka który podałeś.
[#8] Re: A600, Workbench 2.1 i co dalej...

@glichtanski, post #7

W Prefs, ScreeMode mam tylko dwie rozdzielczości do wyboru? Co trzeba doinstalować by było ich nieco więcej? Czy jest jakaś wersja MUI działająca bez rejestracji?
[#9] Re: A600, Workbench 2.1 i co dalej...

@chicago, post #8

Powinieneś mieć: Low Res (+laced), High Res (+laced) i Super Hires (+laced). Co byś chciał jeszcze?
MUI - każde jest funkcjonalne w 100% bez rejestracji, tylko ma wyłączone opcje do konfiguracji wyglądu.
[#10] Re: A600, Workbench 2.1 i co dalej...

@chicago, post #8

Porównaj katalog Devs/monitors ze Storage/monitors.
To co jest w devs będziesz miał w do wyboru w ScrenMode ale A2024 wymagała specjalnego monitora a MultiScan monitora VGA, Euro 36/72 nie pamiętam.
Co do MUI to otrzymałeś poprawną odpowiedź.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem