[#1] WHDLoad a 2MB RAMu
Czy na A600 z 2MB pamięci dużo gier WHDLoad odmówi działania? Powiedzmy, że będe uruchamiał wszystko bez sekwencji startowej. Wiem, że informacje można znaleźć na stronie, ale nie chce mi się klikać każdego tytułu po kolei..

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2014 23:02:30 przez tOMashBe
[#2] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@tOMashBe, post #1

Wbrew pozorom bardzo duzo gier na 2MB sie uruchamia. Nasz kolega z forum wykonal tytaniczna prace, czego efektem jest lista gier, ktore na takim konfigu dzialaja.
[#3] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@tOMashBe, post #1

Ja odpalam gry z systemu przy 1,6 MB wolnego bez opcji Preload i jest OK, najdłuższe jest czekanie przy uruchomieniu gry. Najbardziej wkurza Mortal Kombat 2, które w trakcie gry doczytuje tak wolno, że wolę żonglować dyskietkami ;)

@mccnex - pierwsze słyszę o tej liście, możesz podrzucić link?
[#4] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@tOMashBe, post #1

Ja odpalam gry z systemu przy 1,6 MB wolnego bez opcji Preload i jest OK, najdłuższe jest czekanie przy uruchomieniu gry. Najbardziej wkurza Mortal Kombat 2, które w trakcie gry doczytuje tak wolno, że wolę żonglować dyskietkami ;)

@mccnex - pierwsze słyszę o tej liście, możesz podrzucić link?
[#5] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@jaa2, post #3

Linka nie ma, jest priv. Skontaktuje sie, jak bedzie wola to zostanie tutaj to zamieszczone
[#6] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@tOMashBe, post #1

Pójdzie wszystko co nie wymaga pamięci fast, czyli sporo, wystarczy wyłączyć preload. Komfort korzystania z whdload przy takiej ilości pamięci to już inna sprawa.
[#7] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@sanjyuubi, post #6

Witam posiadam tą zawartość na dysku ale dopadła mnie złośliwość ludzi i zainfekowałem sobie kompa upierdliwym VBS:Malware-gen jestem w trakcie oczyszczania wszelkich nośników jakie używam z tego ustrojstwa. Jak zakończe swój bój a wydaje mnie się że dobiega już końca to mogę wrzucić to na jakiś serwerek. Zapewne kilkanaście do kilkudziesięciu gier może sprawiać problemy w trakcie samej rozrywki w wyniku braku pamięci ale wspólnie można dużo zdziałać.
Napewno wiem że Moonstone jednak nie działa :/ Uruchamia się ale następuje "zawias" w trakcie doczytywania danych. Tak czy owak ponad 1000 gier działa.

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2014 10:42:07 przez miro_78
[#8] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@sanjyuubi, post #6

Jak kolega wyzej. Rozwiazanie dla masochistow - da sie, ale dziala powolnie.
[#9] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@tOMashBe, post #1

Alez prosze bardzo
Wybierz odpowiednią ilośc pamięci jaką posiada twoja Amiga.

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2014 18:36:00 przez Norbert
[#10] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@Norbert, post #9

Wielkie dzięki, właśnie o coś takiego mi chodziło Widzę, że sporo rzeczy działa na małej ilości pamięci. Chcę sobie przygotować prostą Amigę do grania ze znajomymi. Jest dobrze szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2014 20:03:13 przez tOMashBe
[#11] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@tOMashBe, post #10

Tylko najpierw sprawdź osobiście te tytuły, w które chcesz grać zanim, włączysz je znajomym, gdyż wrażenia jakie mogą wynieść z wspólnej zabawy na temat Amigi mogą odbiegać trochę od zarysu komfortu użytkowania jakim jest posiadanie dodatkowej pamięci jeśli trafisz na taką grę, która działa wolniej niż z dyskietek, a miganie ekranu przy wczytywaniu z przerywaną muzyką, może podziałać odrobinę drażniąco.
[#12] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@sanjyuubi, post #11

Na pewno sprawdzę, w ostateczności odpalę z dyskietek, ale chciałem tego uniknąć. Kolega niedawno dostał A500 i chcę mu przy okazji trochę pokazać.
[#13] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@tOMashBe, post #12

fake

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2014 17:03:01 przez AdamZeku
[#14] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@AdamZeku, post #13

Rozwiniesz swoją wypowiedź?
[#15] Re: WHDLoad a 2MB RAMu

@sanjyuubi, post #14

hehe nie ma co rozwijać.. Pozdr
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem