[#1] Modulator do A500 - video out
Witam wszystkich :)
Jako że zżarła mnie fala sentymentalizmu postanowiłem powrócić do "korzeni" i reaktywować moją A500. Dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów mam nadzieję na rozwiązanie problemu braku nośników (Dzięki raz jeszcze :) ). Wracając do credo - mam może głupie pytanie... Posiadam modulator do A500. Podłączając go do gniazda antenowego mojego TV obraz jest.. średni delikatnie mówiąc(drgania i paski). Jeśli połączę kablem (chinch bodajże) do gniazda compozite w TV obraz jest troszku lepszy (bez nośników nie wiem na ile :P ). Czy oferowana na alledrogo "przejściówka" np ta - http://allegro.pl/kabel-amiga-scart-dzwiek-i3949215146.html jest wstanie jeszcze obraz poprawić ? Czy efekt będzie dokładnie taki sam jak z użyciem modulatora i video out ??
pozdrawiam :)
[#2] Re: Modulator do A500 - video out

@sunater, post #1

Modulator i port Composite to najgorsza możliwa jakość. SCART->RGB - najlepsza.
[#3] Re: Modulator do A500 - video out

@sunater, post #1

Jeżeli ten kabel jest dobrze wykonany i telewizor nie jest jakiś dziwny, to obraz przez ten kabel będzie dużo lepszy, u mnie przez taki kabel na TV Samsung obraz jest pierwsza klasa. Tylko jak masz jakąś plazmę/LCD to pewnie będziesz musiał powyłączać wszystkie filtry w menu, bo przez te głupoty jest lag i nie da się pograć w gry (opóźnienia rzędu 1sek.)
[#4] Re: Modulator do A500 - video out

@flops, post #3

Mam LG 42 cale (skleroza nie pamiętam modelu) Nie do końca rozumiem co masz na myśli przez "filtry" ?? Nie jestem teraz w domu by sprawdzić dokładnie ale mam chyba tylko możliwość ustawienia proporcji obrazu, "trybu" obrazu (kino,sport,itp) i chyba nic więcej...

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2014 14:28:04 przez sunater
[#5] Re: Modulator do A500 - video out

@sunater, post #4

Nie wiem jak jest w innych markach TV, ale w opcjach obrazu mnie jest: czysty obraz cyfrowy, red. zadkłóceń MPEG, Tryb Film, Motion Plus, Optymalizacja czerni, w zaawansowanych: kontrast dynamiczny, tonacja czerni. Nie pamiętam który robi masakrę i powoduje takie opóźnienie, ja mam wszystko wyłączone bo mnie one denerwują, a najbardziej automatyczne ściemnianie i rozjaśnianie podświetlania jak jest dynamiczna akcja, gdzie wychodzi się z ciemnego do jasnego. Nie wiem kto te wszystkie badziewie wymyśla, ale ogólnie mi tylko przeszkadzają i denerwują.
[#6] Re: Modulator do A500 - video out

@flops, post #5

a najbardziej automatyczne ściemnianie i rozjaśnianie podświetlania jak jest dynamiczna akcja

To jest to czego tygryski nie lubią najbardziej! I nie idzie tego u mnie wyłączyć!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem