[#36]
Re: Amiga 1200 Tower - doradúcie!
@alekc,
post #35
Kurdę, ale mnie to wkurza.
Wziąłem się za grafikę tym razem i du.a :/ . Przeczytałem w manualu, że potrzeba najpierw zainstalować pakiet Picasso96, który jest m.in. na płycie z AmigaOS 3.9. Sięgnąłem więc do szafki i wyjąłem płytkę z tym systemem. Załadowałem i w katalogu Contribution/RTG rzeczywiście jest Picasso96Install.
Jako, że jestem du.a wołowa wybieram opcję instalacji (beginner) klikając wcześniej na ikonkę Install.
Podczas instalacji wyskakują jakies tam ostrzeżenia jak to trzeba wiedzieć jakie mają być ustawienia obrazu na monitorze, jakie są wymagania, itd. W wymaganiach jest napisane że ma być jakaś karta graficzna w systemie (w spisie nie ma żadnej na PCI, a tym bardziej słowa Voodoo czy chociaż Mediator). Jednak posłuchałem waszych rad, myśląc "wezmę sobie CyberVision i będzie ok". Jednak na 20% "instalacji" pojawia mi się okienko z zapytaniem czy chcę przeczytać manual odnośnie konfiguracji sterowników. Ponieważ wcześniej nie doszedłem jeszcze do wybory jakiejkolwiek karty graficznej, dałem że nie chce czytać. Wtedy wywala mi taki komunikat:
"You really should have selected at least one board type!".
Problem w tym, że jak się zgodzę na czytanie to otwiera mi się okienko z zachętą do wskazania jakiegoś pliku (nie mam pojęcia jakego), i co bym nie wskazał i tak wywala mi ten sam komunikat.
Nie muszę chyba wspominać, że na tym "Instalacja" się kończy.
P.S.
Ściągnąłem ostatnie sterowniki MM do mediatora ze strony Elboxu. Zaktualizowałem je i skonfugurowałem wstepnie mediatora, jednak mixer nadal nie widzi Terrateca (FM801). W AHI mam do wyboru tylko Sound Blastera i Paulę.
"Fajnie"
Pewnie zaraz się okaże, że mój mediator nie obsługuje Terrateca 512i digital

.
Pozdrawiam
Azzorek
Ostatnia modyfikacja: 10.01.2011 20:32:19
Ostatnia modyfikacja: 10.01.2011 20:33:33