[#1] Czy jest szansa TO rozbudować
Zdaje się , że w mojej studyjnej CDTV jest w środku to coś: http://www.bigbookofamigahardware.com/bboah/product.aspx?id=1090

Pytanie jest proste. Nazwa rozszerzenia sugeruje , że jest to 8MB ale z tego co pamiętam system pokazuje 2 MB , a opis na stronie sugeruje , że trzeba je sobie rozbudować po 2MB kolejno... Czy więc te scalaki zip są do zdobycia i jak wyciągnę ze studia moja zasłużona CDTV dało by się je wlutować (a może wystarczy włożyć?)
[#2] Re: Czy jest szansa TO rozbudować

@xtro, post #1

1. Są do zdobycia, ale trochę kosztują.
2. Trzeba je wlutować.

Ad.1 Poszukaj na Amibay, gość LTAC od czasu do czasu takie wystawia. Muszą to być kości 1M x 4 bit.
[#3] Re: Czy jest szansa TO rozbudować

@xtro, post #1

e nie sprawa się rypła.... wybaczcie ale lata temu widziałem tą ami osobiście (stoi w trudno dostępnym miejscu piwnicznym) , a jeszcze dawniej ja rozkręcałem . Tam w środku jest zapewne to coś:

link

to:

link

i chyba jeszcze to (choć nie jestem pewien czy to nie było w drugiej CDTV która ongiś sprezentowałem koledze Madbartowi do odtwarzania muzy przy wieży :) ):

link

W każdym razie jeśli nawet w tej Ami są tylko dwie pierrwsze pozycje ( a są) to i tak ten komputerek to prawdziwa perełka i nadal pracuje zawodowo 24/7

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2014 16:58:43 przez xtro
[#4] Re: Czy jest szansa TO rozbudować

@xtro, post #1

zipy kupisz za dwa dolary od sztuki, w Polsce widziałem po trzydzieści dwa złote od sztuki, a ja sobie kupiłem w "soj" czyli takie montowane powierzchniowo za parę złotych na allegro tylko jeszcze do tego trzeba zrobić adapter-ki taka wersja diy, tylko będę to robił jak kupie sobie hota.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem