[#1] Fast-Ata sterowniki
Szukam sterownikow do Fast-Aty w wersji 5.7, gdysz nowsze nie dzilaja u mnie jak nalerzy.
Spowodowane jest to chyba stara wersja mojej Aty bez wymienionych Machow. Prosze o podeslanie mi tych sterownikow na priva.
Z gory dziekuje :)
[#2] Re: Fast-Ata sterowniki

@DariŽ, post #1

A pisałeś może do E. firmy:D by oni to podesłali?
No wiesz tak oficjalnie to chyba nie ma co wysyłac ich.
Ewentualnie poszukaj z czym może byc problem,że te nowe stery nie chcią dzialać.
Samemu mi szczeka opada jak z hadeka wyciągam troche ponad 5 Mb/s a z cd niecałe 1.5 Mb/s.
A powalczyłem trorchę ze sterownikami i troche sprżet dostał kopa.
[#3] Re: Fast-Ata sterowniki

@DjThunder, post #2

Do E. firmy jeszcze nie pisalem, bo moze ktos wczesniej mi podesle te stery (narazie uzywam 5.6). A co do walczenia ze sterwnikami hmm... a co tak jest do walczenia ? ledwo kilka opcji na krzysz ;).
Problemem jest najprawdopodobnie brak wymienionych machow, ale moze sie myle i ktos mnie oswieci ?
[#4] Re: Fast-Ata sterowniki

@DariŽ, post #3

Aha i jeszcze jedno, problem polega na tym ze na nowszych sterownikach (6.0 i 6.1) nie moge ustawic opcji NOSPLIT i zapisaę jej. W wersji 5.6 nie mam z tym problemu.
[#5] Re: Fast-Ata sterowniki

@DariŽ, post #4

Aby ustawic NOSPLIT uzyj USE zamiast SAVE.
Latwo to sprawdzic uruchamiajac HDtoolbox przez i po zmianach wprowadzonych w preferencjach ata3prefs.
[#6] Re: Fast-Ata sterowniki

@Norbert, post #5

To ja wiem, ale co z tego jak po resecie znowu mam SPLIT :(
[#7] Re: Fast-Ata sterowniki

@DariŽ, post #1

Napisz do ELBOXU. Wbrew pozorom (mimo ze sa pewne klopoty ale to z innymi "mitami"), bardzo szybko odpowiedza na twoj problem i doradza jakich sterownikow uzyc (nawet gdy sprzet kupiles z drugiej reki).

[#8] Re: Fast-Ata sterowniki

@DariŽ, post #1

Czy naprawde nikt nie ma wersji 5.7 ? ;/
[#9] Re: Fast-Ata sterowniki

@DariŽ, post #8

Kiedyś chyba na coverCD eXeca a może też ACSu były sterowniki do FastATA. Sprawdź na tych płytkach.

[#10] Re: Fast-Ata sterowniki

@grxmrx, post #9

Juz dostalem :), chciarz dalej nie wiem do koďca czemu w wersjach 6.0 i 6.1 nie mogë ustawic dysku na NOSPLIT :/
[#11] Re: Fast-Ata sterowniki

@DariŽ, post #10

Najpierw uűyj funkcji USE a pozniej otworz Ata3Prefs jeszcze raz i uzyj funkcji SAVE.
Najlepiej uruchom Ata3Prefs juz po wczytaniu systemu z katalogu prefs
[#12] Re: Fast-Ata sterowniki

@Tomek, post #11

Sprawdzalem, mie dziala :/ .Po resecie dalej jest Split.
[#13] Re: Fast-Ata sterowniki

@DariŽ, post #12

Jakmrozumiem jest to duűy dysk wiëkszy niű 8GB. Zaznacz jeszcze Resident. Jak to nie pomoűe to juű nie wiem.
[#14] Re: Fast-Ata sterowniki

@Tomek, post #13

Jest to dysk 8.4 GB i z opcja Resident tez nie dziala :/ .Jak wspominalem wczesniej wydaje mi sie ze problem wynika z zbyt starych machow, ale do konca nie jestm pewien. Powalcze jeszcze troche i chyba w koncu napisze do E firmy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem