[#1] InstallerNG
Czy jest jakas instrukcja dotyczaca instalacji tego programu? Sciagnalem go sobie z sieci klikam install przechodze krok po kroku az do komunikatu abym wskazal starego installer'a ktorego nie moge znalezc...
[#2] Re: InstallerNG

@PrzemasIII, post #1

Siedzi najprawdopodobniej w SYS:C
[#3] Re: InstallerNG

@mailman, post #2

niestety tam go nie ma...
[#4] Re: InstallerNG

@PrzemasIII, post #3

No to w takim razie globalnie go w systemie nie posiadasz i możesz spokojnie dalej instalować tego NG.
[#5] Re: InstallerNG

@mailman, post #4

kiedy chce zainstalowac installerng wyskakuje komunikat "failed to create GUI, no futher information"
[#6] Re: InstallerNG

@PrzemasIII, post #5

Sorki ale do czego potrzebujesz Instalera NG? Systemowy instaler w zupelnosci wystarcza, przynajmniej u mnie pod OS3.1, ale u Ciebiie pewnie tez. Systemowy instaler jest publicznie dostepny.
[#7] Re: InstallerNG

@rjack, post #6

Też proponawałbym instalację podstawowego instalera, dopiero później baw się innymi "wynalazkami". Mi osobiście InstallerNG mimo swoistych dodatków, nie przypadł do gustu. Zdaje się że nie jest w 100% kompatybilny ze skryptami na "normalny" (czyli standardowy systemowy) installer.

[#8] Re: InstallerNG

@rjack, post #6

a mozesz podac mi link ? nie moge go znalezc
[#9] Re: InstallerNG

@PrzemasIII, post #8

bardzo proszę http://www.sacc.org/download.html Installer v43.3
[#10] Re: InstallerNG

@PrzemasIII, post #8

Na dyskach systemowych jest. Nawet z nikąd nie trzeba go pobierać.
[#11] Re: InstallerNG

@rjack, post #9

"directory C:" to jest przykladowa nazwa mojego twardego dysku? Czy moze mam to przegrac do katalogu C na taym dysku?
[#12] Re: InstallerNG

@PrzemasIII, post #11

Directory to z angielskiego katalog. Czyli "directory C:" to katalog C: do którego powinieneś przegrać program installer.
[#13] Re: InstallerNG

@mailman, post #12

ok wielkie dzieki dla wszystkich. Przegrywam do systemowej partycji do katalogu C. DZIEKI!
[#14] Re: InstallerNG

@mailman, post #10

Czy Installer nie siedzi na dyskietce Install, która dodawana była do A1200 tylko w wersji z twardym dyskiem? Mam Workbencha 3.0 i 3.1 bez dyskietek Install i nie było tam Installera dlatego szukałem go w sieci.
[#15] Re: InstallerNG

@rjack, post #14

No to pobierz sobie z sieci BB3.9-2.lha. Tam będziesz miał Installera V44.10. Legalnie i bez problemów.
[#16] Re: InstallerNG

@kmilota, post #15

"legalność" - trudne słowo.
"Bez problemów" - jeszcze trudniejsze słowo ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem