kategoria: A500
[#1] Amiga 500 i telewizor
więc ta chciałbym zrobić na telewizorze tak by był połowę obrazu normalne programy a na drugiej połowie pracować na Amidze czy się tak da ?
[#2] Re: Amiga 500 i telewizor

@Demix, post #1

Jeśli twój telewizor ma funkcję PIP, to może jakoś się da.
[#3] Re: Amiga 500 i telewizor

@Demix, post #1

Da się, wystarczy posiadać dobry telewizor z funkcją PIP

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2014 16:03:17 przez flops
[#4] Re: Amiga 500 i telewizor

@Demix, post #1

Wątek do hydeparku przenieść, bo bez związku z Amigą.
[#5] Re: Amiga 500 i telewizor

@Pinto, post #4

Wątek do hydeparku przenieść, bo bez związku z Amigą.

dokładnie
[#6] Re: Amiga 500 i telewizor

@Demix, post #1

Panowie, albo oglądamy TV albo Amigujemy. Nie widzę przyjemności w robieniu obu rzeczy na raz i to jeszcze w ekranie podzielonym na pół. A jeśli masz jeden telewizor i żona chce oglądać "M" jak MASAKRA to kup sobie monitor 1084S :)
[#7] Re: Amiga 500 i telewizor

@Esio, post #6

[ot]
Albo zmień żonę...
Jak można być z kobietą, która ogląda takie ogłupiacze, jednocześnie nie będąc idiotą?
[/ot]
[#8] Re: Amiga 500 i telewizor

@Demix, post #1

Ale po cholerę?

Serdelki
Des
[#9] Re: Amiga 500 i telewizor

@Demix, post #1

Da się tak/ po co np: transfer danych pc<>amiga jeden monitor dwa odbiorniki pc/amiga prawa ręka na myszce z amigi lewa na myszce z pc szybko sprawnie

Ja mam w sony bravia /PIP i P&P/ jedno dzieli obraz na dwie czesci drugi tryb obraz w rogu w okienku, tylko problem akurat u mnie występuje taki że nie da się łączyć sygnałów analogowych np:hdmi<>scart się da a np: component<>scart już nie.
Pewnie można znaleźć inne zastosowania, gra na dwóch amigach tylko trzeba by było scandubler...
[#10] Re: Amiga 500 i telewizor

@amizet, post #9

Serio, błagam. Napiszże człowieku po polsku, bo się zrozumieć nie da.
Albo skończ pić, czy co tam :P
[#11] Re: Amiga 500 i telewizor

@Skrzyp, post #10

Wystarczyło tylko przeczytać początek "Da się tak/" rozwinięcia już nie musisz.

Czytałeś kiedyś proze to podobno taka sztuka #PanTadeusz.
[#12] Re: Amiga 500 i telewizor

@amizet, post #11

Wiem, że jest "Pan Tadeusz", co to Mickiewicza napisał, ale o "#PanTadeusz" nie słyszałem.
A, i proza to to nie jest za bardzo ;)

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2014 22:30:04 przez Skrzyp
[#13] Re: Amiga 500 i telewizor

@Skrzyp, post #12

No to poznałeś właśnie nowy hashtag...OK
[#14] Re: Amiga 500 i telewizor

@amizet, post #13

Ale proszę pana, jaki hashtag? Co to w ogóle jest "hashtag"?
Nieśmiało zasugeruję, że pomylił pan chyba portale - to nie jest Facebook.

nie karmić trolla!
[#15] Re: Amiga 500 i telewizor

@Skrzyp, post #14

Ale nie tylko na Facebooku to zjawisko miało miejsce dużo wcześniej, kiedy tego portalu jeszcze nie było.
Przynajmniej takie jest moje zdanie może nie jest adekwatne do twojej wiedzy, ale to już pozostawmy bez odpowiedzi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem