[#1] Safe reboot
Ktoś może wie o istnieniu takiego programu, który robi reset Amigi dokładnie taki sam jak przy pomocy klawiszy Ctrl+RAmi+LAmi? Wszystkie inne 'rebooty' jakie mam, powodują reset natychmiast (ew. po potwierdzeniu zapytania). Taki reset co jakiś czas (co drugi lub trzeci raz) powoduje wystąpienie czerwonego Guru. Oryginalny reset z klawiatury nigdy czegoś takiego nie robi.
Podejrzewam że winą tego są uruchomione w tle łatki, ale z nich nie zrezygnuję!

[#2] Re: Safe reboot

@El Amigos, post #1

Pisząc "safe" masz na myśli taki reset, który czeka na zakończenie wszelkich operacji dyskowych? Pytam, bo ja w swoim żywocie nie miałem żadnej Amigi, który przy kombinacji A-A-CTRL by się tak zachowywała. Zawsze to była natychmiastowa reakcja, nieważne co by się tam w tym czasie nie robiło.
[#3] Re: Safe reboot

@mailman, post #2

Nie zawsze odrazu sie resetuje. Niektore produkcje AmiZeux np. ATC lub ANR podczas resetu najpierw sie zamykaja opozniajac nieco reset z klawiatury.

Ale to juz zalerzy od programu i nie wiem czy czasem to nie jest jakis kawalek MOS-a...
[#4] Re: Safe reboot

@mcbarlo, post #3

MOS może tak ma, ale AmigaOS nie. Reset z klawiatury jest prawie (bo na Amigach z wbudowanymi klawiaturami nie) taki sam, jak reset hardwerowy.
[#5] Re: Safe reboot

@El Amigos, post #1

Używam reboot ma 80bajtów, podesłać?

[#6] Re: Safe reboot

@mailman, post #2

Pisząc safe miałem na myśli po prostu bezpieczny. ;) Taki sam jak z klawiery, który nigdy Guru nie wywołuje (ale w jego przypadku na 020 trzeba odczekać około 1 sekundy na reakcję i ostateczny reset).

Nie chodzi mi o to, aby prg czekał aż dysk będzie miał walidację OK. Nic z tych rzeczy.

Chciałem podpiąć ten program pod ikonkę na pulpicie zamiast tego, który jest obecnie i Guru wywołuje.

[#7] Re: Safe reboot

@11MASTEr, post #5

Nie, dzięki. Jak już pisałem, też mam kilka takich małych programów.

Aha, pod MOSa nie może być, bo ja mam klasyczny OS 3.0.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem