[#1] A1200 - brak obrazu, dioda miga
Stawialiśmy z Argaskiem jego A1200 + 060. Oczywiście całą rozkręciliśmy, żeby zamontować kartę CF i kartę turbo. System postawiony, wszystko śmiga elegancko, dema się odpalają. Wyłączyliśmy więc, skręciliśmy obudowę i przenieśliśmy Ami do pokoju piętro wyżej. Tam podłączyliśmy ją ponownie.

I dupa.

Jedyne co się dzieje, to świeci dioda Power. Czasami pomiga, 6 razy - przerwa - 1 raz.
Nie ma żadnego obrazu ze złącza RGB. Te same objawy są gdy podłączamy golutką płytę.
Zasilacze sprawdzaliśmy dwa, to samo.

ALICE po dotknięciu parzy.

Co mogło się stać? :(

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2014 18:09:31 przez AceMan
[#2] Re: A1200 - brak obrazu, dioda miga

@AceMan, post #1

Ojej :( Próbowaliście Amigę podłączyć po composite (chinch)? Sprawdzaliście na drugim zasilaczu? Możliwe, że po skręceniu obudowy nastąpiło jakieś zwarcie, np. z przejściówki CF-IDE... Bez miernika będzie ciężko cokolwiek zdiagnozować. Możesz jeszcze dokładnie obejrzeć płytę, czy nie ma gdzieś np. jakiegoś metalowego opiłka (np. mógł się dostać pomiędzy nóżki scalaka). Możesz też dać zdjęcie płyty w dużej rozdzielczości to będzie można ją obejrzeć (najlepiej z obu stron).
[#3] Re: A1200 - brak obrazu, dioda miga

@gorzyga, post #2

Płyta jest teraz u mnie, przetestowałem z moim sprawnym zasilaczem - to samo.
Chinch również nie daje obrazu.

Przedmuchałem dokładnie całą płytę i też nic.
Ze zdjęciami będzie ciężko, nie mam dobrego aparatu aktualnie.

Martwi mnie ta okropnie grzejąca się Alicja...

Nie masz nic przeciwko, żebyśmy oddali tą płytę pod twoją opiekę przy najbliższej wizycie w Wawie?
[#4] Re: A1200 - brak obrazu, dioda miga

@AceMan, post #1

Sprawdź, czy dobrze wpiąłeś przejściówkę do IDE, bo przez to może się nie uruchamiać - (ja tak miałem z kablem).
[#5] Re: A1200 - brak obrazu, dioda miga

@Skrzyp, post #4

Nie ma IDE, jest sama płyta, golutka jak ją Commodore stworzyło.
[#6] Re: A1200 - brak obrazu, dioda miga

@AceMan, post #3

Jasne, zabierzcie ją ze sobą.
[#7] Re: A1200 - brak obrazu, dioda miga

@gorzyga, post #6

gorzyga: dzię-ku-je-my!

Zabrać jakiś stuff? Mam przyzwoity multimetr i dobrze gotuję!
[#8] Re: A1200 - brak obrazu, dioda miga

@argasek, post #7

Wszystko mam w domu, chyba, że chcecie coś z nią robić podczas konsumpcji, jednak chyba nie ma sensu :)

Więc najlepiej jak na spokojnie wezmę ją do domu/pracy i poszukam usterki.

A co do jedzenia, to oczywiście tak ;)

Ostatnia aktualizacja: 17.02.2014 17:07:03 przez gorzyga
[#9] Re: A1200 - brak obrazu, dioda miga

@gorzyga, post #8

Jaka była ostateczna diagnoza tego przypadku?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem