[#1] zasilanie
Mam maly problem!!! Dzisiaj podlaczylem do swojej A1200 karte Apollo 040/25 i zaczely sie dziac cuda z moja Amisia, bowiem nie chce ona wykryc mi CD ;( podejrzewam, ze to wina zasilacza. Mam zasilacz na ktorym napisane jest A500/A600 czy to jest tego wina?? Jezeli tak to co robic?
[#2] Re: zasilanie

@witekk, post #1

Jak zasilasz CDROM?Z gniazda na płycie czy bezpośrednio z zasilacza?

Ostatnia modyfikacja: 05.04.06 20:29
[#3] Re: zasilanie

@Malin, post #2

Zasilanie idzie bezposrednio spod gniazdka od zasilacza
[#4] Re: zasilanie

@witekk, post #3

No to zmień zasilacz :)

[#5] Re: zasilanie

@Malin, post #4

hehe :P na jaki???
[#6] Re: zasilanie

@witekk, post #5

Looknij na www.efunzine.com , są zasilacze od PC AT przerobione pod Amigę, możesz sam zrobić taką przeróbkę tylko nie wiem gdzie są schematy. Zasilacz PC AT dostaniesz dosłownie za piwo :)

[#7] Re: zasilanie

@Malin, post #6

a gdybym podlaczyl oddzielnie zasilacz PC do tych urzadzen???
[#8] Re: zasilanie

@witekk, post #7

No to raczej nie jest dobry pomysł, szczerze mówiąc nie wiem dlaeczego ( :) ) ale słyszałem że lepiej nie stostować takiego czegoś. Bezpieczniej wszystko z jednego zasilacza żeby było zasilane.

[#9] Re: zasilanie

@witekk, post #7

A po co Ci dwa zasilacze? Załóż od pieca i po problemie. Karty apollo dużo "żrą" czego doświadczyłem na własnej skórze. Montaż zasilacza od pieca załatwia problem.

[#10] Re: zasilanie

@witekk, post #7

Takich rzeczy się nie robi. Tak samo jak w samochodzie nie podłącza się dwóch akumulatorów. Niech jeden z zasilaczy podaje nieco inne napięcie niż drugi, a wytworzą się bardzo duże prądy obciążające.

[#11] Re: zasilanie

@Prince, post #10

Jeśli jeden zasilacz będzie obsługiwał tylko płytę główną z dodatkami a'la turbo itp., a drugi TYLKO hd i ewentualne CDromy to wtedy nie będzie żadnych konfliktów interesu pomiędzy dwoma PSU.

Przynajmniej przekona się czy to rzeczywście wina zasilacza i słabego napięcia.

[#12] Re: zasilanie

@witekk, post #7

Ja niegdyś tak robiłem, zawsze z obawą starałem sić włączyć obydwa zasilacze jednocześnie ;) Ale nic sić nie stało, a używałem w ten sposób parć miesićcy. Ale lepiej kupić przerobiony zasilacz od pc, taki - http://www.efunzine.com/efnz.php?a=pro&id=90&sid=3ca3ef52b21b749dda614cea654cfa8e. Albo wieża...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem