kategoria: A500
[#1] Dlaczego A500 na allegro często nie mają "ekranu"
Pytanie może głupie ale.. Przeglądałem ostatnio alledrogo i tablice celem ewentualnego nabycia "działającego złomu" a500 jako drugiego kompa do "zabawy w pracy/firmie (przez "działający złom" mam na myśli komp który urodą nie grzeszy (powyłamywane klawisze, popękana obudowa) ale działa i można na nim przeprowadzać jakieś eksperymenty typu sprawdzanie jakieś egzotycznej dopałki) i dosyć często trafiają się oprócz "niesprawdzonych" (czytaj uszkodzonych) takie które nie mają. m.inn. metalowego ekranu płyty głównej. Po kiego ktoś kiedyś usunął z nich ekran ?? Daje to coś ? Bo IMO to raczej pogarsza sprawę i zmniejsza żywotność elektroniki...

Ostatnia aktualizacja: 17.02.2014 12:31:59 przez sunater
[#2] Re: Dlaczego A500 na allegro często nie mają "ekranu"

@sunater, post #1

Próbuję sobie przypomnieć, ale ja w swojej A500 z przed lat nie miałem ekranu zewnętrznego.
[#3] Re: Dlaczego A500 na allegro często nie mają "ekranu"

@sunater, post #1

Ekran dla Amigi nie miał większego znaczenia. Bardziej chodziło o to, by jej praca nie "przeszkadzała" telewizorowi.
[#4] Re: Dlaczego A500 na allegro często nie mają "ekranu"

@_arti, post #3

Czyli bez ekranu będzie chodzić prawidłowo ? Nie ma to wpływu na prace układów A500 ?
[#5] Re: Dlaczego A500 na allegro często nie mają "ekranu"

@BULI, post #2

Będzie działać.
[#6] Re: Dlaczego A500 na allegro często nie mają "ekranu"

@BULI, post #5

Dziękuję za informacje - przydadzą się:)
[#7] Re: Dlaczego A500 na allegro często nie mają "ekranu"

@sunater, post #4

Wiele Amig nie ma ekranu, tłumi on zakłócenia generowane przez Amigę, ktoś na forum wspominał, że dopiero po włożeniu karty graficznej, zakłócenia dawały o sobie znać na zewnątrz.
[#8] Re: Dlaczego A500 na allegro często nie mają "ekranu"

@sanjyuubi, post #7

To pewnie ja. Amigę usłyszałem w CB w momencie otwierania dowolnego menu, ale tylko na ekranie generowanym przez kartę graficzną, całość była w plastikowej towerce Infinity. Bez otwartego ekranu na GFX takiego efektu nie było słychać.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem