[#1]
Uszkodzona A500 i punkty pomiarowe.
Witam!
Od dwóch lat leży u mnie uszkodzona Amiga 500 (płyta 8A1). Jakiś czas temu postanowiłem ją reanimować. Miała wyrwany oscylator, nie było też kontrolera klawiatury (dzięki uprzejmości Bacus już jest :) ), brak jest też stacji dysków. Z oscylatora zostały tylko nóżki i zniszczone dwie ścieżki, które zastąpiłem obejściem z drutu transformatorowego i kilku kropel kleju na gorąco. Nie miałem nigdy wcześniej A500 i nie wiem jak wygląda sprawa bootu bez fdd. FatAgnus i Paula były też źle włożone: Paula odwrotnie a Agnus o 90 stopni względem fabrycznego ustawienia. Zanim to stwierdziłem była już kilkakrotnie odpalana. Pozostaje się zapytać gdzie są punkty pomiarowe to bym sobie przynajmniej napięcia pomierzył czy są zgodne z fabryką. Acha, 500-kę podłączam do karty tv w pc przez composite (brak obrazu). Nie ma charakterystycznego bootu z "diodą" a po jakimś czasie (choć nie za każdym razem) zapala się dioda fdd. Kolejny objaw jest taki: tuż po uruchomieniu wciskam caps lock, świeci się, robię reset (dioda power świeci się jednostajnie), a gdy po resecie wcisnę ponownie caps lock ten się już nie świeci.