[#1] Jaki program do nagrywania DVD?
Jakim programem można nagrać DVD pod WB 3.1? Był jakiś wątek dotyczący dvd na A1200 mówiący m.in o długim czasie nagrywania (mnie to nie przeraża) ale nie spotkałem tam nazwy jakiegoś programu.
Dotąd używałem MakeCD ale najwyraźniej do DVD się nie nadaje. Nawet w instrukcji nic nie ma o obsłudze DVD. Program wykrywa napęd dobrze ale ogranicza wielkość zapisu do 700MB. Może jest jakaś "nakładka" do niego?
[#2] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Rafał A-3000, post #1

Zda mi się, że Frying Pan powinien dać radę.
[#3] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@recedent, post #2

Nie zdążyłem sprawdzić, ale w pliku FryingPan readme jest mowa tylko o CD.
[#4] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Rafał A-3000, post #3

Ja jakieś prawie dwa lata temu wypaliłem z sukcesem kilka DVD przy jego pomocy. Daje radę.
[#5] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Rafał A-3000, post #3

Jak jeszcze nie było darmowej wersji FryingPan to na wersji demo wypalalem plytki DVD "w locie", bez robienia obrazu ISO. Wiec sie da :)
[#6] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Norbert, post #5

A jest do niego jakiś interfejs graficzny? Sądząc po zawartości archiwum to nie będzie to takie proste jak początkowo myślałem.
[#7] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Rafał A-3000, post #6

Przecież to jest całkiem wypasiony program z fajnym interfejsem.
[#8] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Rafał A-3000, post #6

Mówimy o tym samym programie?

[#9] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@recedent, post #8

W sumie to możliwe, że jednak o tym samym.
Wczoraj juz nie miałem kiedy spróbować go uruchomić. Zwróciłem tylko uwagę na brak FryingPan.info. Rzeczywiście po uruchomieniu z shell rysuje jakiś interfejs ale wywala mi Guru: pod 3.1 (...)800006, a pod 3.5 (...) 800004. Zalecane wymagania spełniam 030/16Fast. W czym więc problem? Zmiana ustawień cache procesora nic nie daje (w niektórych programach pomagała).
[#10] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Rafał A-3000, post #9

skad masz archiwum programu ?
[#11] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Norbert, post #10

Aminet - FryingPan v. 0.3.
[#12] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Rafał A-3000, post #11

Snoopdos i sprawdź co się sypie/ czego brakuje?
[#13] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Rafał A-3000, post #11

[#14] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Norbert, post #13

Dziwne. Także mam guru i jest chyba gorzej niż z wcześniej ściągniętą wersją. Na tej drugiej wersji to nie widać żadnego efektu poza guru. Ten wcześniejszy pokazuje przynajmniej okno programu i wgrywanie poszczególnych modułow. M.in. (...) creating button page, potem creating track page i wtedy wyskakuje błąd systemu i pyta: zatrzymać czy restart (guru).
Muszę może powyłączać cache zorro albo coś. Wiem, że kiedyś też mi często wtedy guru wyskakiwało. Było to jednak na A3640 i 040/25. Na 030 guru nie miałem prawie wcale.
W czym może tkwić problem. Jakaś biblioteka lub np. dadatype? Pod 3.5 są pewnie nowsze wersje a i tak się wywala.
Wieczorem spróbuję jeszcze ze snoopdosem. Mam nadzieję, że go ogarnę i uda mi się odczytać w czym tkwi błąd.
[#15] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Rafał A-3000, post #14

Wieczorem spróbuję jeszcze ze snoopdosem.

Takie rzeczy robi się od razu, na samym początku.
[#16] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Andrzej Drozd, post #15

Dotąd jakoś radziłem sobie bez tego programu. Muszę jednak przyznać, że jest bardzo przydatny. Nie wiem jak to się stało, że wcześniej się z nim nie spotkałem.
W obu wersjach program wiesza się w momencie korzystania z bibliotek MUI: NList(...).mcc/mcp. Mam je w pakiecie MUI ale widać coś mu nie pasują. MUI mam w wersji 3.8. Czyżby program wymagał nowszej wersji MUI, czy tylko tych bibliotek?
[#17] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Rafał A-3000, post #16

Tylko nowszych bibliotek. NList - http://aminet.net/dev/mui/MCC_NList-0.118.lha. Zainstaluj wersję 68k.
[#18] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Andrzej Drozd, post #17

Świetny program ten Snoopdos. Wykrył jeszcze brak fontów Helvetica. Skopiowałem i się uruchomił. Teraz tylko znaleźć ustawienia dla płyt DVD i można nagrywać. Dziękuję za okazaną cierpliwość i pomoc. ;)
[#19] Re: Jaki program do nagrywania DVD?

@Rafał A-3000, post #18

SnoopDos i jemu podobne programy, bardzo przydają sie przy wykrywaniu dlaczego program/gra nie chce sie uruchomic, jakie potrzebne sa biblioteki, czy jakich tootltypes szuka program.

SnoopDos jest moj podstawowy program diagnostyczny. Polecam, nie tylko Tobie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem