kategoria: A1200
[#1] A1200: jak i czym wybielac obudowe
Witam,

moja Amiga ma nieco zabrudzona obudowe i zastanawialem sie jak i czym ja oczyscic. Jakis czas temu widzialem na Allegro aukcje z (chyba) jakas pasta wybielajaca niestety obecnie niczego podobnego na Allegro nie widze

Czy ktos z Kolegow moze mi podpowiedziec specyfik i metode oczyszczenia/wybielenia obudowy mojej Amigi 1200?

Dzieki!
Tomek
[#2] Re: A1200: jak i czym wybielac obudowe

@tcz, post #1

A czy tylko allegro jest we sieci?pomysł Cała masa sklepów internetowych jest Zresztą poszukaj na forum, bo ten temat był poruszany wiele razy i coś znajdziesz na pewnoOK
[#3] Re: A1200: jak i czym wybielac obudowe

@tcz, post #1

Tu jest dobry artykuł:

link do artykułu o wybielaniu Amigi.

Polecam. Tanie i nieszkodliwe dla człowieka.
[#4] Re: A1200: jak i czym wybielac obudowe

@gilban, post #3

Świetny artykuł. A co z klawiszami? Czy literki nie znikają? A co z napisem na klawiaturze i na obudowie A3000? Nie uszkodzą się w czasie wybielania?
[#5] Re: A1200: jak i czym wybielac obudowe

@tcz, post #1

Temat przerabiany, na wszystkie pytania zawarte w tym wątku odpowiedzi znajdują się tutaj . Proponuję na przyszłość używać opcji "szukaj" w prawym górnym rogu.

Pozdrawiam
[#6] Re: A1200: jak i czym wybielac obudowe

@glichtanski, post #4

Ja klawisze w swoich klawiaturkach delikatnie "wydłubuję" z podstawy, myję w ciepłej wodzie z Ludwikiem (płyn do mycia naczyń), suszę około 2-3 godzin i zanurzam w 30% perhydrolu (konsystencja wody) na 2-3 dni pozostawiając w łazience.

Efekt widać gołym okiem :)
[#7] Re: A1200: jak i czym wybielac obudowe

@tcz, post #1

domestosem
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem