[#1] Dwa porty na joystick z jednego?
Tak sie zastanawiam czy istnieje jakaś przejściówka z jednego na dwa porty, zeby myszki nie odłączać za każdym razem gdy chce się pograć na 2 joyach.
[#2] Re: Dwa porty na joystick z jednego?

@Amiga4ever, post #1

Może wystarczy przełącznik joysticków podłączyć do przedłużacza?
[#3] Re: Dwa porty na joystick z jednego?

@glichtanski, post #2

przełącznik joysticków?
[#4] Re: Dwa porty na joystick z jednego?

@Amiga4ever, post #1

[#5] Re: Dwa porty na joystick z jednego?

@Amiga4ever, post #3

Miałem na myśli przełącznik mysz/joystick, przepraszam za pomyłkę.
Podpinasz do jednego porty joystick, do drugiego przedłużacz, przełącznik mysz/joy i do niego wpinasz drugi joy i mysz.
[#6] Re: Dwa porty na joystick z jednego?

@Norbert, post #4

Fajne cosik, szkoda ze niedostepne w sklepie:( Jakis pomysl gdzie to mozna jeszcze dorwac?
[#7] Re: Dwa porty na joystick z jednego?

@Amiga4ever, post #6

Kolega "11111olo" tworzył takie przełączniki i nawet z obsługą myszy PS/2, działają całkiem fajnie.
Gdzieś tutaj na forum jest wątek o tym, ale nie chce mi się szukać. Możesz też zapytać kolegę, czy ma jeszcze.
[#8] Re: Dwa porty na joystick z jednego?

@superbonio, post #7

Można też zrobić samemu - to tylko dwa scalaki i kilka elementów dyskretnych.
[#9] Re: Dwa porty na joystick z jednego?

@gegu, post #8

Nabyłem taka przejsciówkę:
http://www.ebay.ie/itm/New-Amiga-2-in-1-Auto-Switch-Mouse-Joystick-Joy-PS2-PS-2-Mouse-Adapter-/271383506255?ssPageName=ADME:L:OC:GB:3160
wygląda obicująco

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2014 00:16:51 przez Amiga4ever
[#10] Re: Dwa porty na joystick z jednego?

@Amiga4ever, post #9

To jest właśnie produkt 11111olo :)
[#11] Re: Dwa porty na joystick z jednego?

@avionik, post #10

[#12] Re: Dwa porty na joystick z jednego?

@Amiga4ever, post #9

Matko boska, 30 ojro za to?

Wiem, że amigowanie nie jest tanie, ale bez przesady!
[#13] Re: Dwa porty na joystick z jednego?

@gegu, post #12

U pośrednika w IE, u źródła było coś połowę taniej. No ale nie wykluczam, że mogło zdrożeć.

Generalnie zajefajna sprawa. W szczególności dla ludzi, który nie mają oryginalnej myszki.

Ostatnia aktualizacja: 26.02.2014 09:53:13 przez avionik
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem