[#1] pytanie bardzo pilne! czy da sie nagrać obraz dyskietki
Witam
chciałbym zapytać o pewną rzecz czy da sić jakoś nagrać obraz dyskietki.adf np z pobraną grą z internetu i odpalić go na amidze jeśli tak to prosiłbym o wskazowki jak to zrobić bylbym bardzo wdzieczny za szybka odpowiedz.
Mam jeszcze pytanie czy można jeszcze gdzieś dostać dyskietki z grami na amige jestem z wrocławia

[#2] Re: pytanie bardzo pilne! czy da sie nagrać obraz dyskietki

@rafal, post #1

FAQ i FAQ.
[#3] Re: pytanie bardzo pilne! czy da sie nagrać obraz dyskietki

@rafal, post #1

ITD 0.17 (17-Jan-99 14:46:18) Image To Disk by Bert Jahn

[#4] Re: pytanie bardzo pilne! czy da sie nagrać obraz dyskietki

@rafal, post #1

Da się to zrobić, ale dyskietka musi być nagrywana na Amidze. Trzeba więc przenieść najpierw na nią plik ADF. Można to zrobić posługując się dyskietką 720 kB w formacie MS-DOS, kablem szeregowym null-modem, albo siecią Ethernet.
[#5] Re: pytanie bardzo pilne! czy da sie nagrać obraz dyskietki

@rafal, post #1

> Witam
> chciałbym zapytać o pewną rzecz czy da sić jakoś nagrać obraz
> dyskietki.adf np z pobraną grą z internetu i odpalić go na
> amidze jeśli tak to prosiłbym o wskazowki jak to zrobić bylbym
> bardzo wdzieczny za szybka odpowiedz.

Odpowiadam szybko - da się!!!
Wskazówki: proponuję poczytać artykuły na tej stronie i na forum (już kiludziesięciu/kilkuset ludzi miało ten problem).

> Mam jeszcze pytanie czy można jeszcze gdzieś dostać dyskietki z
> grami na amige jestem z wrocławia

Np. Allegro.
Też w zasadzie jestem z Wrocławia. ;)

[#6] Re: pytanie bardzo pilne! czy da sie nagrać obraz dyskietki

@rafal, post #1

W takim razie może byśmy pogadali na gg chodzi mi o kolege z wrocławia.
Mam sentyment do tego komputera wypatrzyłem wlasnie na allegro komputerek we wrocławiu i chciałbym go odebrać w sobote osobiście oczywiście jesli bćdzie taka możliwość.
Jestem ogromnym fanem gier amigowych i demek w zestawie ponoć jest troche dyskietek jednak chciałbym nawiązać kontakt z osobami ktore rownież są fanami tego kompika z wrocławia i mają sporo gierek i demek gdyż chciałbym sić ewentualnie po wymieniać w tym celu proszć o kontakt jesli ktos by chcial pogadać.
moj gg :
8709993
mam 23 lata

[#7] marsz do archiwum

@rafal, post #1

pytanie bylo pare dni temu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem