[#9]
Re: Brak wykrycia partycji na karcie CF
@RadoslawF,
post #7
A moim zdaniem masz DH0 w FFS a pozostałe w SFS i dlatego nie odpowiedziałeś na pytanie.
Tak panie prokuratorze, umyślnie ukrywam dowody, aby nie mógł mi Pan pomóc... ale w zamian za to uwielbiam marnować czas innych ludzi i prosić ich o pomoc. Fajna teoria - prawda?
A na poważnie: trochę szacunku do innych nigdy nie zaszkodzi. Odpowiadając w Twoim tonie: "A ja myślę, że tego problemu nigdy nie przerabiałeś i dlatego tam gdzie ktoś inny podał by potencjalne jego rozwiązanie, Ty podajesz coś na kształt oskarżenia."
Prawdopodobnie problem był z kartą od początku, bo gdy zacząłem grzebać z użyciem HDToolBox to po kolejnym restarcie dysk nie został wykryty a nie ruszyłem partycji DH0, z której system się bootował. W boot menu widać było wszystkie partycje i wszystkie były włączone, automount był także zaznaczony przy każdej partycji. Nie mam dzisiaj czasu aby zobaczyć czy uda mi się kartę podmontować pod PC, ale ciekaw jestem pełnej diagnozy.
Zrobiłem nową instalację na drugiej karcie CF pod WinAUE i od początku partycje były widoczne. Wszystko działa tak ja powinno. Niech to będzie informacją dla innych: jeśli po pierwszym podziale pod WinUAE kolejne partycje nie są widoczne może to być problem z kartą lub konfiguracją WinUAE. Instalacja dalej systemu w takim przypadku może nie być najlepszym pomysłem bo potem próbując rozwiązać problem można pozbyć się partycji bootującej.
Dziękuję za rady odnośnie partycji. Na razie podzieliłem na 4 partycję w ramach testów. Partycję systemową w końcu zrobiłem większa, ale poniżej 1GB bo z pewnością na wszystko wystarczy.