kategoria: A1200
[#1] 4xEIDE problem z 40-gigówką
Witam
Mam taki strasznie irytujący mnie problem. Do interfejsu 4xEIDE podpięta 40gigówka.
Zainstalowany os3.9 golutki bez bb. Po setpachu komenda c:4xeide.driver ładuje sie system i wyskakują partycje sztuk 5. Jedna 1gigowa z oesem jest ok. Pozostałe cztery są uninitialized
Wykonuje reset z klawiatury i po załadowaniu systemu wszystkie 5 partycji jest ok Wyłączę komputer z sieci i historia się powtarza. Dlaczego? Niby po załadowaniu a przed resetem z klawiatury hdtoolbox pokazuje scsi.device 60 cośtam więc już ten z 4xeide. W Ami tkwi wysmarzony kick3.9 reszta jak w opisie.
[wyróżniony] [#2] Re: 4xEIDE problem z 40-gigówką

@Sosabowski, post #1

Zmodyfikowałeś plik NSDPatch.cfg jest o tym mowa w instrukcji.Trzeba wyłączyć parę linijek dotyczących scsi.device.
[#3] Re: 4xEIDE problem z 40-gigówką

@Grisza, post #2

oj u mnie w instrukcji nic na ten temat nie ma.
[#4] Re: 4xEIDE problem z 40-gigówką

@Sosabowski, post #3

Cytat z istrukcji:Uzywajac OS3.5/3.9 prosze pamietac, aby wyedytowac plik
NSDPatch.cfg (w DEVS:). Nalezy zgodnie z instrukcja do OS3.5
wyremowac (przez poprzedzenie znakiem"#") wszystkie te linie,
ktore odnosza sie do urzadzen NSD.
Scsi.device (ver.50.41) tworzony przez 4xEIDE.driver jest urzadzeniem
NSD, oznacza to, ze nalezy wyremowac odpowiedznia linijke
scsi.device.
[#5] Re: 4xEIDE problem z 40-gigówką

@Sosabowski, post #1

Instalowałeś dysk w trybie SPLIT? Obecnie przy tak dużych dyskach i z SFS nie ma to sensu.
[#6] Re: 4xEIDE problem z 40-gigówką

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

Nie tryb jest nosplit, juz po problemie zamiast grzebać w konfigu w s-s dopisałem
C:Setpath NONSD SKIPROMUPDATES scsi.device QUIET i działa jak powinno.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem