kategoria: A500
[#1] Rozszerzenie pamięci 2 MB do A500 z allegro
Na allegro pojawiło się takie rozszerzenie pamięci 2MB -. Ma przełączniki do "konfiguracji pamięci" i podstawkę "pod" układ GARY . Jak rozumiem przełączniki mogą zmienić adresacje/konfiguracje pamięci tak by dawała dodatkowe 0,5 MB CHIP a reszta jako SLOW ??

Ostatnia aktualizacja: 05.03.2014 08:19:28 przez sunater

Ostatnia aktualizacja: 05.03.2014 08:19:58 przez sunater
[#2] Re: Rozszerzenie pamięci 2 MB do A500 z allegro

@sunater, post #1

Nie wiadomo jaka firma stworzyła go,pewnie jakaś egzotyka .

Ostatnia aktualizacja: 05.03.2014 10:04:44 przez simka113
[#3] Re: Rozszerzenie pamięci 2 MB do A500 z allegro

@sunater, post #1

To chyba to, a w zasadzie jakiś bardzo podobny klon. Tak czy siak, powinno dać conajmniej jak elbox w jednym z trybów 1.8 MB Slow Ram pozostawiając 0.5 MB Chip, lub robić za 0.5 Chip (dopełniając do 1MB) lub 1.5 MB Slow.

Ostatnia aktualizacja: 05.03.2014 18:32:29 przez posylus
[#4] Re: Rozszerzenie pamięci 2 MB do A500 z allegro

@posylus, post #3

Dziękować :) Sprzedawca jak na razie milczy - Ale zapewne masz racje :)
[#5] Re: Rozszerzenie pamięci 2 MB do A500 z allegro

@sunater, post #1

Trzeba będzie zrobić takie rozszerzenie.
[#6] Re: Rozszerzenie pamięci 2 MB do A500 z allegro

@F7sus4, post #5

Nie lepiej sobie wlutować dwa mega na płytę a pod klapke jest chyba ide bez bootu.
[#7] Re: Rozszerzenie pamięci 2 MB do A500 z allegro

@amizet, post #6

nie ma takiego ide z tego co mi wiadomo i 2mb na płytę nie wlutujesz w rev6a bez agnusa z a3k
[#8] Re: Rozszerzenie pamięci 2 MB do A500 z allegro

@teh_KaiN, post #7

No 6a to co innego ale nie wystarczy z innej a500 albo a600 taki dwu megowy przecież w tych wszystkich mega chipach nie ma tylko agnusa z A3k przejrzyj resource. Nie chce mi się teraz szukać tego ide bez bootu ale jak znajdę to wkleje tu linka. No chyba że nie ma ale wydaje mi się że jest. A co ma takiego rev6 że jest lepsza od rev8 nie lepiej zmienić płytę i mamy 2mb chip jeszcze można to zrobić w kościach 1mx4 właśnie dzisiaj miałem to testować ale a jakoś się nie zebrałem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem