kategoria: Sprzęt
[#31] Re: Nowy kontroler USB dla klasycznych Amig

@tom256, post #30

7MB/s ?!

Wyciskasz 7MB/s, tak szybko?! Nie bardzo chce mi się w to wierzyć. Na jakiej konfiguracji Amigi?
[#32] Re: Nowy kontroler USB dla klasycznych Amig

@BULI, post #31

Takie informacje podaje producent w opisie tego urządzenia. Wersja na clockport również jest szybsza od Subwaya i osiąga nawet 1,3MB/s z ACA1233 40MHz.
[#33] Re: Nowy kontroler USB dla klasycznych Amig

@tom256, post #30

Są jakieś różne wersje Fat32? Mam problem z odczytaniem zawartości mojego pendrive, a niby jest Fat32.
[#34] Re: Nowy kontroler USB dla klasycznych Amig

@Rafał A-3000, post #33

sformatuj go jeszcze raz najlepiej pod windows xp nie pod 7
[#35] Re: Nowy kontroler USB dla klasycznych Amig

@Dorian3d, post #34

Niby proste (może zbyt proste aby mi przyszło do głowy), a pomogło. Dziękuję. OK

Transfer na moim Kingstonie /A3000D 030/25 i X-Surf-100/ to wg. SysInfo ok. 1.8MB/s. Trochę brakuje do 7MB... Hdd SCSI ma ponad 3MB/s. Ciekawe ale i tak jest super!!! Teraz to będzie wygoda. Kopie bezpieczeństwa i cała reszta. Dużo łatwiejsze i szybsze niż CD-RW itp.
[#36] Re: Nowy kontroler USB dla klasycznych Amig

@ITU, post #32

Ja u siebie podpiąłem RapidRaoda pod ACA500 z ACA1232@40 i SysInfo pokazuje 1.3 MB/s. Szału nie ma (w porównaniu np do wykorzystania drugiej karty CF do przenoszenia danych), ale daje radę. Najbardziej jednak jaram się podłączeniem karty sieciowej i muzycznej do A500... niedługo przetestuje :D.
[#37] Re: Nowy kontroler USB dla klasycznych Amig

@Rafał A-3000, post #35

7MB - tak jak jest to zaznaczone na stronie producenta - można uzyskać przy najmocniejszych kartach procesorowych, czyli zapewne przy 060.

Wersja na clockport jest szybsza od Subwaya o jakieś 500 kB, zatem źle nie jest.
[#38] Re: Nowy kontroler USB dla klasycznych Amig

@Rafał A-3000, post #33

Ja miałem też problem z moim penem, ale zainstalowałem ntfs i mam już z bani...
[#39] Re: Nowy kontroler USB dla klasycznych Amig

@ITU, post #37

co lepiej kupic rapidroad na clockport czy spidera II chodzi mi raczej nie o ilosc portow usb a o stabilnosc i kompatybilnosc.Slyszalem ze ponoc sa jakies problemy z whdload jak ma sie usb w amidze.
[#40] Re: Nowy kontroler USB dla klasycznych Amig

@HanSolo, post #39

Chodzi o stos USB nie o samą kartę USB. Dezaktywujesz stos i nie ma problemów. Wczoraj i dziś przerzuciłem Rapidroadem 15 GB danych z karty CF na dysk Amigi. Ani jednej zwiechy tylko mam problem z PL literami i czasem pokazuje krzaki na karcie - zrobię restart i widzi normalnie to raz na 4 GB skopiowanych danych. Prędkość nieco powyżej 1 MB/s przy 030 50 MHz. Na pewno szybciej jest przenosić dane przez kartę CF w PCMCIA.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem