kategoria: A600
[#31] Re: Mysz ps2 do Amigi

@sanjyuubi, post #29

Wcześniej z tym adapter trochę kombinowałem i myślę, że uszkodziłem wtyk od strony Amigi. To by się zgadzało z tym co piszesz.
[#32] Re: Mysz ps2 do Amigi

@glon, post #31

Odświeżę temat bo wpadłem na pomysł.
Jako, że uciekam jak od ognia przed lutowaniem czegokolwiek co znajduję się na płytce pcb, albo wiąże się z ryzykiem, że jak mi się ręka smyknie to coś nie odwracalnie uszkodzę porzuciłem pomysł wsadzenia adaptera myszy ps2<->Ami.
Ale czy nie można by ( aby uniknąć lutowania ) użyć takiego konwektora??
Wziąć wtedy samego takiego PIC-a ( + chyba jakiś kondensator )z adaptera, po podłączać ( zamiast lutować ) i upchnąć wewnątrz myszki.
[#33] Re: Mysz ps2 do Amigi

@glon, post #32

Mi się wydaje że lepiej będzie jak użyjesz podstawki dil /dip/ bo tak w rzeczywistości ten konektor jest wielkości tego pic-a którego posiadasz Aby nie robić spaider-ka w powietrzu możesz kupić płytkę uniwersalną i zrobić spider-ka na płytce.
[#34] Re: Mysz ps2 do Amigi

@amizet, post #33

Może to i głupie pytanie, ale jak mam patrzeć na ten schemat?
Tak jakby to był widok na kość PIC od strony nóżek , czy od górnej strony kości?

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2014 19:32:37 przez glon
[#35] Re: Mysz ps2 do Amigi

@glon, post #34

Od górnej kości strony należy patrzeć.
[#36] Re: Mysz ps2 do Amigi

@glon, post #34

Zobacz , widzisz to płu kółka to początek a kropka jest koło pierwszego pinu
[#37] Re: Mysz ps2 do Amigi

@Skiba, post #35

To teraz mi tylko PIC-a brakuje, ale jak to zadziała to się zdziwię.

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2014 22:27:46 przez glon

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2014 22:28:34 przez glon
[#38] Re: Mysz ps2 do Amigi

@glon, post #37

Artystycznie powiem ci że ci to wyszło, widać że na lekcjach techniki uważałeś. Rozumie że pic-a ci ktoś zaprogramuje czy kupisz już zaprogramowany czy może już zrobiłeś programator.
[#39] Re: Mysz ps2 do Amigi

@amizet, post #38

Po 1. to dzięki, starałem się. OK
Po 2., kupie za 20zł zaprogramowany. Zgadnij od kogo.

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2014 22:55:02 przez glon
[#40] Re: Mysz ps2 do Amigi

@glon, post #39

Trzeba było dołożyć dychę to by ci pewnie zrobił cały, a tak to masz jakąś pajęczynę ale spoko przynajmniej się czegoś nauczyłeś.
[#41] Re: Mysz ps2 do Amigi

@amizet, post #40

Wiesz, jak będę używać mychy, którą sam sobie zrobiłem to zawszę będzie większa frajda, gotowca kupić to żadna zabawa. A, że będzie w myszce schowane to może tak wyglądać. A pomajstrować sobie przy "kabelkach" to też całkiem przyjemne zajęcie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem